Talvimyrsky repi kattopeltejä, kaatoi puita ja katkoi sähköjä

Valtatiellä 9 linja-auto ajautui liukkauden ja kovan sivutuulen vuoksi sillankaiteeseen
Talvimyrsky

Suomen etelä- ja keskiosia lauantaina riepotellut talvimyrsky irrotti kattopeltejä ja kaatoi puita. Lisäksi myrskyn aikana sähköt olivat monin paikoin poikki.

Myräkkä oli osasyyllisenä ainakin yhdessä liikenneonnettomuudessa, joka sattui lauantaina iltapäivällä Hankasalmella Keski-Suomessa. Onnettomuudessa valtatiellä 9 ajanut linja-auto oli ajautunut liukkauden ja kovan sivutuulen vuoksi sillankaiteeseen, Sisä-Suomen poliisi kertoi.

Linja-auton kyydissä oli poliisin mukaan kymmenen matkustajaa, jotka eivät kuitenkaan loukkaantuneet. Linja-auto ajautui onnettomuudessa nojalleen puita vasten.

Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa pelastuslaitokset saivat hälytyksiä kaatuneista puista ja irronneista katoista ja katon osista. Varsinais-Suomen pelastuslaitos tviittasi hieman ennen kello 18, että pelastuslaitoksen alueella oli siihen mennessä hoidettu 80 vahingontorjuntatehtävää.

Samankaltaisia tehtäviä oli myös Länsi-Uudellamaalla, jossa pelastuslaitoksella tehtäviä oli ollut iltapäivään mennessä viitisenkymmentä.

Helsingissä poliisi kertoi Twitterissä, että rakennustyömaan suoja-aita oli kaatunut henkilöauton päälle ydinkeskustassa. Henkilövahinkoja ei tilanteessa syntynyt.

Pirkanmaan pelastuslaitokselle myrsky oli aiheuttanut lauantaina iltapäivään mennessä noin 70 vahingontorjuntatehtävää. Joukossa oli esimerkiksi puiden kaatumisia, peltien irtoamista katoista sekä sähkölinjoille ja teille kaatuneita puita.

Myös ympäri Kanta-Hämettä, Etelä-Pohjanmaata ja Etelä-Karjalaa oli poikkeuksellisen paljon myrskyn aiheuttamia tehtäviä.

Forecan mukaan sunnuntaiaamu vietetään rauhallisemmassa säässä, mutta päivän edetessä ennustetaan lumipyryä. Lumisateen ennustetaan alkavan länsirannikolla jo puolenpäivän jälkeen ja illan tunteina lunta pyryttää laajalti maan etelä- ja länsiosassa. Lumisade on paikoin sakeaa ja ajokeli muuttuu huonoksi, paikoin jopa erittäin huonoksi.