Suviseuroihin ei kokoonnuta Reisjärvelle – suurtapahtuma pidetään taas verkossa ja radiossa pandemian vuoksi

Suviseurat

Pohjoismaiden suurin vuotuinen hengellinen tapahtuma, Suviseurat, järjestetään tänä vuonna verkossa ja radiossa. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää kesällä Reisjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla, mutta suunnitelma muuttui koronapandemian vuoksi.

Tapahtuman siirtymisestä verkkoon ja radioon ilmoitti vanhoillislestadiolaisten kattojärjestö, Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistys SRK.

Suviseurat järjestetään alkuperäisen aikataulun mukaan ajalla 2.–5. heinäkuuta. Radio- ja verkkoseurojen lähetyspaikkana toimii Reisjärven kristillinen opisto.

Suviseurat on kerännyt vuosittain yhteen noin 80  000 seuravierasta. Myös viime kesänä tapahtuma järjestettiin koronatartuntojen riskin vuoksi virtuaalisena netissä ja radiossa.

– Yleisötapahtuman valmistelutyössä on vuosien 2019–2021 aikana syntynyt merkittäviä kustannuksia. Toiveemme on saada valtionhallinnon tukea kenttäseurojen peruuntumisen aiheuttamaan tappioon, totesi SRK:n pääsihteeri Juha Kaarivaara.

Suviseurat järjestetään SRK:n vuosikokouksen hyväksymän suunnitelman mukaan Reisjärvellä 2021, Lopella 2022, Kauhavalla 2023 ja Pudasjärvellä 2024.