Saarikko toiveikas "kannatuskaamoksen" loppumisesta: keskustalaiset saivat vahvan valtakirjan

”Tämä on vaalivoitto lähipalveluille”
Aluevaalit

Rohkenen toivoa, että keskustan kannatuskaamos olisi nyt selätetty, keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko sanoi TV1:n vaalilähetyksessä.

Saarikko totesi Yleisradion aluevaalien tulosennusteen julkaisemisen jälkeen olevansa ”valtavan tyytyväinen ja kiitollinen luottamuksesta, joka keskustaan palasi näissä vaaleissa”.

– Iloitsen myös siitä, että monilla alueilla syntyi keskustan vahva vaalivoitto. Keskustalaiset saivat vahvan valtakirjan.

– Tämä on vaalivoitto lähipalveluille, Saarikko riemuitsi.

Saarikko muistutti tuloksen olevan merkittävästi parempi kuin kuntavaaleissa. Vertailukohta kuntavaaleihin, kun aluevaaleista ulkona oleva Helsinki lasketaan ulos, oli 16,8 prosentin tulos. Eduskuntavaaleihin verrattuna tulos oli myös erittäin hyvä. Ylen ennuste arvioi keskustan saavan aluevaaleissa 19,6 prosentin tuloksen.

Keskustan hyvä tulos on Saarikon mukaan tulkittavissa ennen kaikkea aluevaaliehdokkaiden hienoksi työksi ja myös voitoksi sille, että ihmiset ymmärsivät ja halusivat äänestää näissä vaaleissa oman arkensa asioista.

– Näiden eteen keskustan valtuutetut tulevat tekemään aluevaltuustoissa paljon työtä.