Ryhmäpomo Kurvinen: Keskustalta ei uusia vaatimuksia hallitusneuvotteluihin – varoittaa ilakoimasta Rinteen kohtalolla

Hallituskriisi

Hallituskriisin kärjistyminen Antti Rinteen (sd.) eroon pääministerin tehtävästä ei ole kenellekään kunniaksi, sanoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.

Hänestä Rinteen kohtalolla ei pitäisi missään nimessä ilakoida.

– Rinteen ero oli ryhdikäs teko. Tietysti nämä ovat raskaita juttuja kaikille. Ei tämä ole keskustalle mikään ilon päivä.

Kurvinen uskoo, että hallituksen sisäinen luottamus palautuu uuden pääministerin myötä.

Hän kuitenkin myöntää, että yhteenotto SDP:n kanssa on voinut jättää hallituskumppanille jotain hampaankoloon.

– Nämä ovat äärimmäisiä tilanteita ja kyllähän niistä voi jotain (skismaa) jäädä. Se on nyt meistä ja demareista kiinni tämä juttu.

Kurvinen näkee, ettei Posti-kiistassa ollut kenellekään tarjolla selkävoittoja.

– Tämä ei ole keskustalle voiton päivä, vaan erittäin huono ja raskas päivä. Näitä ei soisi tulevan politiikassa kovin usein.

Ryhmäpomon mukaan vastuu luottamuksen lujittamisesta SDP:n kanssa kuuluu kansanedustajien lisäksi keskustan piirijohtajille ja muille aktiiveille.

– Jos haluamme jatkaa (hallitusyhteistyötä), meidän pitää tiedostaa, että se vaatii meiltä paljon yhteistyöhenkeä näiden vaikeiden käänteiden jälkeen, Kurvinen linjaa.

Kurvisen mukaan keskustalla ei ole uusia kynnyskysymyksiä tai vaatimuksia hallitusneuvotteluihin.

Toiveena on, että hallitusyhteistyö voitaisiin käynnistää vanhalla kokoonpanolla mahdollisimman pian.

– Lähtökohtamme on, että hallitusohjelma on hyvä – me menemme sillä eteenpäin. Tässä ei ole kysymys mistään asiakysymyksistä, vaan kysymys oli henkilöön kohdistuvasta luottamuspulasta ja luottamuksen menettämisestä, Kurvinen painottaa.