Rinne ei luovu pääministerin paikasta – haluaa keskustalta tiistaina tarkempia perusteluita

Hallituskriisi

Pääministeri Antti Rinne (sd.) haluaa keskustalta tiistaina tarkemmat selitykset siitä, mitä keskusta tarkoittaa ja mitä hallituskumppani häneltä vaatii.

– Jos minun viestintääni on sanottu epäselväksi, täytyy sanoa, että keskustan viesti on vielä epäselvempää. Ei ole tietoa siitä, mitä he tarkoittavat ja haluavat tässä tilanteessa, Rinne totesi puoluehallituksen kokouksen jälkeen maanantai-iltana.

Rinne kertoi haluavansa ihan oman oikeusturvankin takia vastauksen, onko keskustalla valmiutta jatkaa hallitusyhteistyötä hänen kanssaan. Samoin Rinne kaipasi keskustalta perusteluita sille, miksi he ovat sitä mieltä kuin ovat.

– Sen jälkeen vedetään johtopäätökset.

SDP:n puoluehallitus kävi maanantai-iltana lähes kahden ja puolen tunnin kokouksen.

– Tämän päivän puoluehallituksen tuki on minulle täydellinen. Tällä hetkellä on helppo olla SDP:n puheenjohtaja ja pääministeri, Rinne painotti.

Rinne ei toimittajien kyselyistä huolimatta suostunut kommentoimaan hallituksen toimintakykyä.

Keskustajohtaja Katri Kulmuni kertoi aiemmin maanantaina keskustan puoluehallituksen kokouksensa jälkeen, että keskustassa on henkilöön liittyvää epäluottamusta.

Kulmuni toivoi, että SDP vetäisi johtopäätökset ja painotti useaan kertaan, että Suomi tarvitsee toimintakykyisen hallituksen.