Rehula kannusti keskustaväkeä Sysmässä: "Töihin oman porukan yhtenäisyyden puolesta"

Keskustapiirit

Oman porukan yhtenäisyyden eteen on nyt tehtävä töitä, kansanedustaja Juha Rehula korosti keskustaväelle Päijät-Hämeen piirin syyskokouksessa Sysmässä.

Rehula muistutti, että vaikka gallupeissa puolueen kannatus aaltoilee vahvasti, keskustaväen tulee uskoa siihen valitun politiikan suuntaan, joka päätettiin edellisten eduskuntavaalien alla.

– Hallituksen pitkäjänteinen talouspoliittinen työ tuottaa vihdoinkin tulosta. Työttömyys on roimassa laskussa ja Suomeen investoidaan pitkästä aikaa. Bruttokansantuotteen lähes 4 prosentin kasvuluvut kertovat talouden merkittävästä käänteestä, Rehula muistutti.

Rehula huomautti, että Suomi ei ole vieläkään tullut valmiiksi vaan nyt on ajateltava jo ensi vuosikymmenen asioita.

– Talouden ja työllisyyden osalta perustat ovat kunnossa, mutta työtä on tehtävä jatkuvasti hyvän kehityksen ylläpitämiseksi. Työn luonne ja sen sisällöt muuttuvat tulevaisuudessa voimakkaasti.

Minulla ei ole vielä valmiita vastauksia näihin kysymyksiin, mutta ne on löydettävä nopeasti. Työn ja sosiaaliturvan linkittäminen ovat avainkysymyksiä jo ensi vuosikymmenellä.

Tällä kertaa Päijät-Hämeen piirikokouksessa nousivat vahvasti esille maakuntavaalit, jotka järjestetään ensi syksynä.

Toiminnanjohtaja Jukka Sällisen mukaan ehdokkaat haluavat aktiivisen vaalityön ohella kertoa selkeästi, mistä asioista tuleva maakuntavaltuusto ensisijaisesti päättää.

Iitti vaihtaa Kymenlaaksosta Päijät-Hämeen maakuntaan vuonna 2018.

Iitti vaihtaa Kymenlaaksosta Päijät-Hämeen maakuntaan vuonna 2018 ja sen vuoksi Keskustan Päijät-Hämeen piirin syyskokoukseen oli jo kutsuttu iittiläisiä keskustalaisia päättäjiä tutustumaan naapurimaakunnan kollegoihin.

Kolme iittiläistä edustajaa olivat todella innoissaan siitä, että he liittyvät Päijät-Hämeen maakuntaan.

– He lupasivat, että Iitistä tulee niin monta ehdokasta maakuntavaaleihin ehdolle kuin pyydetään. He tekevät vaalityötä koko Päijät-Hämeen keskustaväen hyväksi, Sällinen kertoi.

Syyskokouksessa oli lähes 40 edustajaa. Puheenjohtajistoon ei tehty muutoksia.

Piirin puheenjohtajana jatkaa Jukka Mölsä Orimattilasta. Hänet valittiin jatkokaudelle yksimielisesti.

Varapuheenjohtajina jatkavat Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg Sysmästä sekä Virpi Siltala Lahdesta. 

Piirihallituksen jäseniksi valittiin Tarja Tornio Asikkalasta, Jeremias Sankari Hartolasta, Mika Mäentalo Heinolasta, Keijo Penttilä Hollolasta, Vesa-Matti Virtanen Lahdesta, Sanna Heikkinen Orimattilasta, Pasi Ahola Padasjoelta, Eija Virolainen-Nurminen Sysmästä, Hanna-Kaisa Kyyrönen Lahdesta ja 1.7.2018 alkaen Matti Tarula Iitistä.

Kannanotossaan Päijät-Hämeen piiri tukee Juha Sipilää keskustan puheenjohtajana ja pääministerinä ja antaa tukensa vuoden 2018 presidentinvaaleissa Matti Vanhaselle.