Puolustusministeri Kaikkonen selonteosta: “Hyvä peruslinjamme säilyy, linja toimeenpannaan tämän päivän edellyttämällä tavalla“

Ulko- ja turvallisuuspolitiikka

Puolustusministeri Antti Kaikkosen mukaan tänään julkistettu ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko on merkitykseltään järeä.

– Kyse on Suomen turvallisuudesta, asemasta ja linjasta. Hyvä peruslinjamme säilyy, linja toimeenpannaan tämän päivän edellyttämällä tavalla, hän tviittaa.

Puolustusministeri Kaikkonen korostaa blogissaan, että Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa, mutta säilytämme mahdollisuuden hakea Nato-jäsenyyttä.

– Tämä linja ei selonteossa muutu. Omalta pieneltä osaltaan Suomi voi olla luomassa vakautta Pohjois-Eurooppaan, ja joskus laajemminkin, hän kirjoittaa.

Oma, vahva kansallinen puolustuskyky on ministerin mukaan jatkossakin turvallisuutemme kivijalka.

– Meillä tulee olla kaikki puolustuksemme kannalta keskeiset sotilaalliset voimavarat omasta takaa. Juuri tämän vuoksi olemme muun muassa parhaillaan valmistelemassa vanhenevien Hornetien korvaamista.

Puolustuskykyä vahvistetaan myös kansainvälisellä yhteistyöllä.

– Erityisesti Ruotsin kanssa tehtävä puolustusyhteistyö on ottanut viime vuosina harppauksia eteenpäin. Tätä työtä jatkamme. Samaten teemme yhteistyötä EU:n, muiden pohjoismaiden ja Naton kanssa, Kaikkonen muistuttaa.