Nyt tempaistaan Oulussa: Koronarokotuksessa saa tavata Kärppien pelaajia – Ämpäreitäkään ei ole unohdettu

Koronarokotukset

Oulussa järjestetään ensi viikon keskiviikkona 13. lokakuuta koronarokotustapahtuma, jonne houkutellaan väkeä paikalle kaupungin jääkiekkoseuran Oulun Kärppien pelaajilla.

Paikallisessa ostoskeskuksessa järjestettävään tapahtumaan tulee tiedotteen mukaan paikalle joukko Kärppien ”huippunimiä”. Tilaisuuden järjestäjinä ovat Oulun kaupunki, Oulun Kärpät ja LähiTapiola.

Tilaisuudessa on tarkoitus paitsi kuulla terveysjohtaja Jorma Mäkitalon ajatuksia rokotuksista ja Oulun tautitilanteesta, niin myös kärppäpelaajien mietteitä alkukauden peleistä, rokotuskattavuudesta sekä yleisön tärkeydestä.

Tilaisuudessa voi myös ottaa koronarokotteen itselleen.

Suomalaisille niin tärkeitä ämpäreitäkään ei ole unohdettu. Kärppäpelaajat jakavat niitä ihmisille nimikirjoitusten kera.

Koronarokotteiden ottamistahti on hiljentynyt koko maassa ja rokotekattavuus on jo alle eurooppalaisen keskitason.

Tempauksella halutaankin kannustaa vielä rokottamattomia oululaisia ottamaan koronarokote tai ottamaan toisen rokotteen. Koronarokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Tiedotteen mukaan rokotekattavuus nousee Oulussa päivä päivältä, mutta alle 40-vuotiaista on rokotettu vasta noin 75 prosenttia. Yli 50-vuotiaista on rokottamatta noin 10-15 prosenttia.