Nyt pöyristyi ympäristöministeri Mikkonen – Kolin maisema vanhassa kaivosesitteessä oli liikaa

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) on tuohtunut yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavan Team Finlandin vuosia vanhasta mainoksesta, jossa kaivostoiminnan mahdollisuuksia Suomessa markkinoitiin Kolin kansallismaisemalla.

Mikkonen jakaa kuvaa Twitterissä omin saatesanoin:

– Todellakin pöyristyin, kun tämä @teamfinlandfi mainos tuli vastaan! Selvittelyn mukaan se on vuodelta 2015. Nykyinen hallitus muuttamassa kaivoslakia ympäristöä paremmin huomioivaksi. Luontoarvot eivätkä kansallismaisemat ole kaupan, ministeri tviittaa.

Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto. Siihen kuuluvat muun muassa työ- ja elinkeinoministeriö, ulkoasiainministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, Business Finland ja Finnvera.

Business Finlandin viestintäjohtaja Tomi Korhonen pahoittelee asiaa keskusteluketjussa ja luonnehtii kuvavalintaa ”todella epäonnistuneeksi”.

– Tulemme käymään materiaalimme laajemmin läpi, jotta vastaavilta vältyttäisiin. Olemme myös poistaneet kyseisen 5 vuotta sitten tehdyn materiaalin”, Korhonen kertoo.

Mikkosen tviitin nosti esiin uutisissaan Uusi Suomi.

Juttua korjattu klo 16.52: Kyse Team Finlandin, ei Business Finlandin mainoksesta.