Nyssäköiden nimeen vannova Annika Saarikko antoi häntä ministerinä sijaistavalle Hanna Kososelle käytännöllisen lahjan – ”Pussukat ovat likipitäen elämän tarkoitus”

Keskusta

Syyskuun puolivälin tienoilla toista lastaan syntyväksi odottava kansanedustaja Annika Saarikko (kesk.) aloitti äitiyslomansa, mikä tarkoitti eronpyyntöä valtioneuvoston jäsenyydestä.

Perjantaina Saarikko sai vapautuksen tiede- ja kulttuuriministerin tehtävästään presidentin luona Kultarannassa ja salkku siirtyi vuodeksi keskustan Hanna Kososelle.

Kultarannassa käynnin jälkeen Saarikko kirjoitti Facebookiin, että Kosonen sai häneltä lahjaksi pussukan.

– Pussukat ovat likipitäen elämän tarkoitus. Lajittelen käsilaukussa elämäni niihin, Marimekon kirjaviin väreihin. Eri asioille eri pussukat. Näissä hommissa auttaa, kun asiat sekä päässä että käsilaukussa pysyvät järjestyksessä.

Saarikko on aiemminkin paljastanut sosiaalisessa mediassa, että hänen mukanaan kulkee aina kasa erilaisia ”nyssäköitä”. Joulukuisessa päivityksessä näitä nyssäköitä eli erilaisia kasseja oli kuusi.

Saarikko muistuttaa, että ministerin äitiysvapaa ei ole kovin yleinen juttu.

– Koen itseni etuoikeutetuksi, että puolue halusi järjestää asiat näin. Ja samalla asia on luonnollinen, lapset kuuluvat elämään.