Näin hallituskriisi eteni ja Rinteen taival pääministerinä päättyi – katso kuvat dramaattisen päivän käänteistä

Hallituskriisi

Joulukuun 3. päivä vuonna 2019 jää historiankirjoihin päivänä, jolloin pääministeri Antti Rinne marssi presidentti Sauli Niinistön luokse ja jätti eronpyyntönsä.

Suomenmaa koko kuvagallerian dramaattisen päivän käänteistä.

Valtioneuvoston linnan edustalla tiistaiaamuna liikuskellut kettu pääsi myös uutiskuviin.

Pääministeri Rinne saapui yhdessä SDP:n puoluesihteerin Anton Rönnholmin kanssa SDP:n eduskuntaryhmän kokoukseen. Kokous alkoi kello 10:00.

Keskusta piti oman ryhmäkokouksensa kello 10:30. Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen saapuivat kokoukseen keskustelemaan pääministerin luottamuksesta.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) saapui Suomeen etuajassa Brysselistä. Marin kertoi lentokentällä, että hän ei pakoile vastuuta. Marin on ollut vahvasti esillä spekulaatioissa seuraavaksi pääministeriksi.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ilmoitti ryhmäkokouksen jälkeen olevansa tarvittaessa käytettävissä pääministeriksi.

Rinne poistuu eduskuntaryhmän kokouksesta ja kertoo lähteävänsä viemään kirjettä Mäntyniemeen.

Kello 12:30 Rinteellä on audienssi Tasavallan presidentin Sauli Niinistön luokse. Presidentti myöntää eron Rinteen hallitukselle ja pyytää hallitusta jatkamaan toimitusministeriönä.

Muodollisuudet Mäntyniemessä kestävät vain hetken.

Tehtävänsä jättänyt Rinne painottaa tiedotustilaisuudessa, että aikoo jatkaa SDP:n puheenjohtajana. Rinne kertoo, ettei hän halunnut vaarantaa hallituspohjaa ja ohjelmaa jatkamalla pääministerinä.