Perussuomalaisten ryhmänjohtaja Tavio: Samalla kokoonpanolla hallitus tuskin toimintakykyinen – ”Keskustasta on tullut vihervasemmiston aisankannattaja”

Uuden hallituksen muodostamisesta keskusteltava kaikkien eduskuntaryhmien kanssa, kokoomuksen Petteri Orpo sanoo
Politiikka

Suurimman oppositiopuolueen perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio pitää demokratian kannalta kyseenalaisena sitä, että SDP kutsuu uudet hallitusneuvottelut koolle, ja sama hallituspohja ja -ohjelma jatkavat.

Hän ei usko hallituksen toimintakyvyn palautuvan.

Keskustalla ja demareilla oli kova yhteenotto, Tavio muistuttaa tiedotteessaan.

– Hallituspuolueilla on keskenään selvää luottamuspulaa, muusta eduskunnasta ja kansasta puhumattakaan. Sen luottamuksen palauttaminen on niin hankalaa, että samalla kokoonpanolla hallitus tuskin on kovin toimintakykyinen, Tavio arvioi.

Hän korostaa, että käytännössä mikään ei tule muuttumaan, vaan ”vihervasemmistolainen politiikka” tulee jatkumaan.

Keskustan vallanhimo pitää vihervasemmiston vallassa, Tavio luonnehtii.

– Keskustasta on tullut vihervasemmiston aisankannattaja, oppositiopuolueen ryhmänjohtaja sanoo.

– On demokratian kannalta kyseenalaista, että seuraava pääministeri ei ole käynyt pääministeriehdokkaana läpi eduskuntavaaleja, vaan on SDP:n eliitin valitsema.

Uuden hallituksen muodostamisesta keskusteltava kaikkien eduskuntaryhmien kanssa, sanoo toiseksi suurimman oppositiopuolueen kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo tiedotteessaan.

– Pääministerin vaihtuminen ei ole ilmoitusasia, eikä siitä voida päättää vain SDP:n kabineteissa. On käynnistettävä perustuslain järjestyksessä tapahtuva prosessi, jossa eduskunta keskustelee avoimesti hallituksen muodostamisesta kaikkien eduskuntaryhmien kesken, Orpo sanoo.

Orpon mukaan kokoomus haluaa aidot, avoimet ja demokratiaa kunnioittavat tunnustelut hallituksen muodostamisesta.