MT: Mikko Alkio erosi keskustasta nähtyään, miten Sipilää kohdeltiin puolueessa – "Se oli raukkamaisinta mitä olen politiikassa nähnyt"

Keskusta

Keskustavaikuttaja Mikko Alkio erosi viime talvena puolueesta nähtyään, miten Juha Sipilää kohdeltiin puolueessa, kertoo Maaseudun Tulevaisuus (MT).

– Se keskustan eliitti, joka juuri viikko sitten itki, että Katri Kulmunia ei tuettu, ei itse tukenut Sipilää, kun hän kovan urakan jälkeen sitä eniten tarvitsi. Se oli raukkamaisinta mitä olen politiikassa nähnyt, Alkio perustelee.

Alkion mukaan Sipilä teki mitä lupasi ja laittoi Suomen kuntoon. Alkion mielestä Sipilä ei vienyt keskustaa oikealle.

– Nyt tämä eliitti on vienyt keskustan vasemmistoon, vaikka me keskustalaiset olemme edelleen tukevasti täällä keskellä.

Alkio ihmettelee MT:n haastattelussa, miksi keskustassa ei nähdä syitä kannatusalholle.

– Äänestäjät katsovat isoa kuvaa. Millaista politiikkaa hallitus tekee. Keskustan vanhat kannattajat eivät hyväksy liian vihervasemmistolaista sosialistista politiikkaa. Sote on tästä hyvä esimerkki. En ihmettele, että laidat vuotavat joka suuntaan.

Hallituksen valmistelevaa soteuudistusta Alkio kuvaa pahaksi virheeksi ja paluuksi menneisyyteen. Maakuntien itsehallinto jää hänen mukaansa toteutumatta.

Annika Saarikon tehtävä on tuoda keskusta pois hallituksesta, jos se tekee kaikkien keskustaperiaatteiden vastaisen soten, hän neuvoo.

Mikko Alkio oli keskustan jäsen 29 vuotta. Hänet muistetaan muun muassa Olli Rehnin, Muri Pekkarisen ja Matti Vanhasen avustajana.

Vuonna 2006 hän pyrki keskustan puoluesihteeriksi, mutta jäi kisassa toiseksi. Paikalle valittiin Jarmo Korhonen.

Viime vuodet hän on työskennellyt asianajotoimistossa.

Otsikkoa muokattu 15.9. klo 7:29. Lisätty MT.

Kommentit (6)

 • Lukija9

  Olemme lähipiirissä keskustelleet Sipilän kohtelusta ja todennet, että Paavon varjo heilui kaiken yllä. Vanhat parrat vetivät itseään moukarilla ties minne?

 • Lukija9

  Olen monta kerytaa miettinyt, lähdenkö vai jäänkö? Sipilää kohtelivat ”vanhat jäärät ”sikamaisesti.-…-

 • Lukija23

  kerroppa mikko aa selevin sanoej ja sävelim, milviisii eliitti ynnä muuttiis sipiläj jussija rumast kohtelj!!! huonostis siitä on tietoja juluki tuotu.
  täövvellisen kohtuutonta, iha ilimeisem mielensaerasta olj se jussij julukinem panettelu, mitä joskus näkemään satuin.
  senniit tähen: lähev vuan juha äs uuvvestaa evuskuntaa eholle. iänijä kelepolaella suller ropisoo. sinuva ja kokemuksijjaesj evuskunnassa viel viissiik kaotta tarvitaa.

 • Lukija63

  MIKKO ALKIO ei muista että lähes 80% vastasi halukkuuttaan keskustalaisista lähteä tähän hallitukseen. Kun tienaa lakimiehenä enemmän kun tarpeeksi niin on varma että kokoomus houkuttaa. Sanoi olevansa keskustassa itse – siellä ei sitten varmaan muita olekkaan. Saarikko sanoi että voi keskusta olla mukana vaikka sellaisessakin hallituksessa joss PS-laiset ovat. Odotellaan eikä lilluta. Sipiläähän ensimmäisenä rankaisivat äänestäjät juuri ne oikeistokeskustalisetkin – muuten ei historian hunoimpaan vaalitulokseen päästy. Nosta siinä sitten mies partaalle. UUSIA VOIMIA TARVITAAN. Eikä Kulmunista olisi tullut puheenjohtajaa Kouvolassa jos Annikan lapsiasia ei olisi sitä sotkenut. Keskusta oli jo ennen Kouvolaa Saarikkoa ajatellut seuraavana puheenjohtajana. Siihen kapeaan rakoon Kulmuni tunkeutui – eikä voi olla kovin äkeissään jos tämän tajuaa.

 • maakuntavaikuttaja

  Lukija 63 on faktoineen oikeassa. Kyllä Sipilän kova arvostelu lähti ulkoapäin eli somesta, tiedotusvä’lineistä ja muiden puolueiden kannattajista. Myös muutamat pääministerin ja liikenneministerin ylilyönnit olivat syynä. Arvioinnissa pitää olla rehellinen ja analyyttinen eikä pelkästään huutaa somekuoron mukana.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen