Kunnanjohtajan kuohkeat hiukset herättivät epäilyjä ja puolustusvoimat lanseerasi taisteluämpärin – Lue tästä aprillipäivän parhaita paloja!

Aprillipäivä

Aprillipäivän hengessä on taas julkaistu monta uutista, jotka epäilemättä kirvoittivat kaivattuja nauruja koronan keskelle.

Puolustusvoimat julkaisi sosiaalisessa mediassa hulvattoman videon uudesta taisteluämpäri M21:stä.

– Ämpäri soveltuu hyvin materiaalin kuljettamiseen, mutta sitä voidaan käyttää myös erilaisissa taistelutehtävissä kuten tunkeutumisessa rakennuksiin, ja jääkärit ovat erittäin tyytyväisiä ämpärin suorituskykyyn ja ominaisuuksiin, maavoimien hankepäälliköksi esittäytyvä Tom Von Bucke kertoo.

M21 TST-ämpäriä testannut varusmies Teemu Liila sanoo, että ämpäristä on ”jotain hyötyä ollut, esimerkiksi hiljaisuuden aikana jos ei vessaan pääse”.

– Mutta tämä ei kyllä kaappiin oikein mahdu, että siinä mielessä vähän epäkäytännöllinen.

Videon jakoi muun muassa puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.).

– Ehkä tänään voi kertoa jotain Puolustusvoimien uudesta taisteluämpäristä.

Ehkä tänään voi kertoa jotain Puolustusvoimien uudesta taisteluämpäristä.

Julkaissut Antti Kaikkonen Keskiviikkona 31. maaliskuuta 2021

Armeijaan liittyvän pilailun keksi myös Imetyksen tuki ry.

Yhdistys kertoo, että sen tukipalvelujen piiriin pääsee nyt myös armeija-aikana, jos vauvantahtinen imetys ja vauvan runsas sylittely ovat johtaneet siihen, että lapsi käy rinnalla vielä armeijaiässäkin.

– Suunnitelmissa on myös tarjota mahdollisuutta unikouluun niille alokkaille, jotka nukkuivat varhaisvuosinaan perhepedissä, eivätkä ole sen jälkeen koskaan oppineet nukkumaan omassa sängyssään. Toteutustapaa mietitään vielä, sillä ainakin huudatusunikoulu ja pistäytymismetodi saattavat häiritä muita yhteismajoitustiloissa yöpyviä, yhdistys toteaa.

Ruskon kunnan mukaan sen kunnanjohtajaa Kari Lehtistä epäillään ns. yliviikaroinnista, mikä tarkoittaa tässä tapauksessa kunnan henkilöstön kahvikassavarojen tuhlaamista omiin hiusmuotoilupalveluihin.

Kunnasta kerrotaan, että epäily on saanut alkunsa Lehtisen erityisen hyvältä ja pehmeältä näyttäneestä hiuslaitteesta monissa viime viikkojen Teams-palavereissa.

– Selvästi ovat olleet hiukset eri tavalla kuin ennen, jotenkin pehmeämmät ja kuohkeammat. Samaan aikaan kahvihuoneen kassaan, jolla kustannetaan perinteikäs perjantaipullon arvonta, ei ole kertynyt varoja entiseen tahtiin, kommentoi nimetön henkilöstön edustaja tietohallinnosta.

Lehtinen itse kommentoi lomaltaan, ettei ymmärrä syntynyttä kohua, ja että hän on hoitanut hiuksiaan tervashampoolla kuten tähänkin asti.

Kalevan mukaan Suezin kanavassa tapahtuneen konttialusonnettomuuden laineet ulottuvat Perämeren pohjukkaan saakka.

Lehti kertoo, että Oulun Top­pi­lan­sal­mes­sa har­joi­tel­laan tänään kont­ti­aluk­sen ajoa, sillä Kemin tulevan bio­tuo­te­teh­taan tuot­tei­den ha­lu­taan sol­ju­van Suezin ka­na­vas­sa haa­ve­reit­ta.

– Suezin onnettomuus havahdutti meidät ja siksi aloitamme käytännön harjoitukset jo nyt torstaina. Jäänmurtaja Otso avaa sopivan väylän Perämeren kiintojäältä Toppilansalmeen ja meidän kuljettajakokelaat pääsevät tositoimiin harjoitusproomu Uitto21:llä, biotuotetehtaan kanavapäällikkö Aimo Iiliäinen sanoo.

Proomun nimi on kunnianosoitus Kemijoen uittoperinteelle.

Tomaattituotteisiin erikoistunut Mutti lähetti mediatiedotteen, jonka mukaan italialaiset joutuivat antamaan ananaskiistassa periksi, sillä ananakset ovat mukana yrityksen lanseeraamassa uudessa pizzakastikkeessa.

– Kupillinen ananaspaloja tippui tomaattikastikkeeseeni, maistoin sitä ja siinä hetkessä syntyi ajatus uudesta tuotteesta, Mutti tomaattikastike ananaspaloilla. Minun on nyt myönnettävä, että suomalaiset ovat olleet täysin oikeassa, ananas todellakin kuuluu pizzaan. Tämä uusi tuote lähtee nyt 1.4. valloittamaan maailmaa, mistäpäs muualta kuin Suomesta, Muttin tuotekehitysjohtaja Francesco Godani kertoo.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä tiedotti siirtyneensä käyttämään vegaanisia patruunoita kaikessa metsästyksessä.

– Tuntuu hyvältä. Vähän kuin olisin heti pikkuisen parempi ihminen, hän kommentoi.

Kärnän mukaan vegaanisten patruunoiden haulit ja luodit valmistetaan kotimaisesta turpeesta puristamalla.

Suomenmaan sivuillakin oli aprillipäivän uutisia.

Kerroimme, että keskustanuoret muuttaa liittotoimistonsa Helsingin puoluetoimistolta Kainuuseen.

– Säästyneet rahat voidaan käyttää vaikkapa Brysselin-matkoihin ja kokouslounaisiin, pääsihteeri Miikkael Azaize laskeskelee.

Maaseudun Sivistysliiton yhteydessä toimiva Ajatuspaja Alkio puolestaan kertoi hakevansa koehenkilöitä politiikan Big Brother -taloon.

 Ajatuspajan mukaan asukkaiksi ovat jo lupautuneet keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko, varapuheenjohtaja Petri Honkonen, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen sekä puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen.

– Big Brother -talossa tutkimme poliittisten toimijoiden vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, retoriikkaa, paineensietokykyä, resilienssiä, arjen selviytymistaitoja, avaruudellista hahmotuskykyä sekä huumorintajua, Alkio kertoo.