Kun pässi narussa kaksilla rattailla ajoi – perussuomalaisten Leena Meri sättii keskustan Finnair-reagoinnin

Perussuomalaiset

Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri syyttää keskustaa kaksilla rattailla ajosta Finnair-jupakassa. Niillä ajellessaan keskustaa viedään Meren mielestä samalla kuin pässiä narussa.

Meri huomauttaa kannanotossaan keskustan tienneen etukäteen varsin hyvin, ettei lainsäädäntö nykyisellään anna mahdollisuutta asettaa mainittuja ehtoja osakeannissa.

– Miksi keskusta sitten päästi esityksen ulos hallituksesta eikä vaatinut jotain muita keinoja kotimaan lentokenttien pelastamiseksi? Keskusta olisi voinut tehdä esimerkiksi esityksen, jossa Finnairilta ostetaan tietty määrä lentoja reittien ja lentokenttien tulevaisuuden turvaamiseksi kriisiajan yli.

Meren mukaan ainakin keskustan kansanedustaja Anu Vehviläinen sekä valtiovarainministeri Katri Kulmuni ovat pöyristyneet Twitterissä Finnairin toiminnasta.

– Vehviläinen muistuttaa Finnairia, että eduskunta ei ole vielä hyväksynyt 700 miljoonan euron pääomitusta. Vastustavatko hallituspuolueen kansanedustajat hallituksen esitystä? Jos näin on, miksi hallituspuolue keskusta on koko esityksessä mukana?

Meri kysyy, miksi keskusta ei vaikuttanut esitykseen hallituksen keskusteluissa ja tuonut ehdotuksia muiksi rahoituskeinoiksi.

– Näyttää siltä, että keskusta ei pysty vaikuttamaan hallituksessa ja yrittää pelastaa nahkansa kritisoimalla hallituksen esitystä jossa ovat mukana. Ajetaan siis kaksilla rattailla ja toivotaan etteivät kansalaiset sitä huomaisi.