Kultaleijonien kuopus Hannes Björninen kasvoi alle 60 minuutissa konnasta sankariksi ja ylisti ketjukaveri Marko Anttilaa

Urheilu

Olympiakultaa voittaneen Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen hyökkääjä Hannes Björnisen loppuotteluun mahtui koko tunteiden kirjo. Hän otti avauserässä tyhmän kahden minuutin jäähyn, jonka aikana Venäjän olympiakomitean joukkueen Mihail Grigorenko teki 1–0-maalin.

Toisessa erässä Björninen raatoi kentällä Ville Pokan tasoituksen aikana ja ohjasi kolmannessa erässä 2–1-voittomaalin, joka jäi Pekingin olympiafinaalin viimeiseksi.

–  Mahtava fiilis. Tämä on joukkueen voitto. Paiskimme yhdessä hommia ja luotimme, että palkinto tulee. Pelasimme tänään tosi hyvän pelin, lahtelaiskasvatti Björninen iloitsi.

–  Tiesin, että Marko (Anttila) on tosi hyvä kulmissa ja ampuu, kun pääsee keskelle. Tiesin, että hän pääsee keskelle ja laukaus tulee. Yritin vain osua kiekkoon. Se meni sisään.

Björnisen, Anttilan ja Saku Mäenalasen muodostaman nelosketjun peli parani turnauksen edetessä ja vastuu kasvoi olympiafinaalissakin. Lopussa Suomi oli vain sekuntien päässä jääkiekkohistoriansa ensimmäisestä olympiakullasta ja joukkueen 26-vuotias kuopus Björninen käskettiin hoitamaan tärkeä keskialueen aloitus.

Mitä liikkui mielessä?

–  Tiesin, että 15 sekuntia on jäljellä. Kulutetaan vain aika loppuun. Ei siinä oikein muuta ajattele, kun on niin sisällä pelissä, keskushyökkääjä vastasi STT:n kysymykseen.

Björninen edustaa ensimmäistä kauttaan KHL-joukkue Jokereita, jonka runkomiehiin Anttila on kuulunut jo vuosia. Maajoukkueessa Anttila nousi tärkeiden maalien tekijäksi MM-kilpailuissa 2019, jolloin hän johdatti Suomen maailmanmestariksi.

–  Hän on ihan mahtava pelaaja. Ja se johtajuus, miten hän astuu esiin ja on parhaimmillaan kovissa paikoissa. Olen yrittänyt oppia sitä, Björninen kuvaili jälleen ratkaisutilanteissa mukana ollutta Anttilaa.