Kiekkoguru Jukka Jalonen puhalsi joukkuehenkeä keskustan eduskuntaryhmään – "Me emme ole hävinneet tätä peliä"

Keskusta

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli torstaina vierailevana tähtenä keskustan eduskuntaryhmän talvikokouksessa, ryhmänjohtaja Antti Kurvinen paljasti.

– Me olemme päättäneet eduskuntaryhmässä, että me emme ole hävinneet tätä peliä, me emme ole hävinneet kuntavaaleja. On tietysti selvää, että gallupit eivät ole meitä hirveästi lämmittäneet, Kurvinen totesi tiedotustilaisuudessa kokouksen päätteeksi.

– Meillä on samanlainen henki kuin suomalaisessa jääkiekossa, me aiotaan voittaa kuntavaaleissa, teemme kaiken sen eteen. Tämä viestinä suomalaisille, keskustalaisille ja kilpakumppaneillemme, Kurvinen sanoi.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko arvosti eduskuntaryhmän saamaa ”henkistä voimaa ja valmennusta jääkiekkovalmennuksen huipulta”.

– Vaikka se kaukaa haetulta tuntuukin, niin näin joukkueenjohtajina Antin kanssa huomasimme, että paljon on myös samankaltaisuuksia siinä, miten haetaan voimaa joukkueen menestymisestä porukalla.

Saarikko kertoi olevansa ylpeä joukkueesta, joka teki päivän aikana töitä niiden teemojen eteen, joilla keskusta haluaa tulevina kuukausina suomalaisia lähestyä.

– Keskustalle on paljon vuosisadassa luottamusta suotu ja ääniä annettu, mutta myös sitä ääntä on koitettu viisaasti käyttää, minkä suomalaiset ovat meille eri puolilla Suomea antaneet.