Keskustavaikuttaja Kari Hokkanen varoittaa: Punamultahallituksella ei ole varaa koston kierteeseen

Hallitusyhteistyö

Punamultahallituksella ei ole varaa koston kierteeseen, varoittaa keskustavaikuttaja, Ilkan ex-päätoimittaja Kari Hokkanen.

Hokkanen kirjoittaa Suomenmaan blogissaan , että SDP:n ja keskustan yhteenotolle Kelan pääjohtajavalinnassa on historialliset syynsä. Jos SDP olisi kansaneläkepuolue, keskustan valtuutetut eivät olisi estäneet Hanna Tainion valintaa Kelan pääjohtajaksi.

– Oliko Tainiosta sovittu tai annettu ymmärtää, en tiedä. Jos oli, tapaus oli ikävä. ”Uutta punamultaa” odottavat kovat ajat. Koston kierteisiin ei ole varaa, Hokkanen kirjoittaa.

Hokkanen kehottaa keskustan puheenjohtajaa Katri Kulmunia ja ryhmäpuheenjohtaja Antti Kurvista istumaan demarikollegoidensa Antti Rinteen ja Antti Lindtmanin kanssa alas ”kartoittamaan yhdessä tulevia karikkoja”.

Hokkasen mukaan keskusta näyttää sivuuttaneen pohjakosketuksen.

– Mutta kurjastihan puolueen asiat edelleen ovat.

Toipumista haittaa Hokkasen mukaan median asenne. Oma maakuntalehdistö on kadonnut tai luovutettu vieraiden käsiin, ja valtamedia on erittäin yksiarvoinen.

– Siitä hyötyvät sekä vihreät, joiden aatteita suositaan, että perussuomalaiset, joita kovimmin lyödään.

Hokkasen mukaan keskustaa vierastetaan, ja sotekin selitettiin sen yritykseksi betonoida valtaa maakuntien kasvavassa byrokratiassa.

–Aluepolitiikkaa väitetään pääkaupungin veronmaksajien rahan jakamiseksi maakuntiin, pönkittämään tehottomia ja ilmastolle tuhoisia elinkeinoja. Kuitenkin kyse on yhteisen tulon tasoittamisesta myös sinne, missä suurin osa tuloista tehdään.