Keskustan Lohi: "Metsä Groupin miljardi-investoinnilla on valtava vaikutus Lapille ja koko Pohjois-Suomelle"

Biotuoteteollisuus

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Markus Lohi pitää Metsä Groupin Kemin tehtaan suunnittelupäätöstä vaikutuksiltaan erittäin merkittävänä

– Metsä Groupin ilmoitus kokonaan uudesta biotuotetehtaasta Kemiin luo erittäin myönteiset tulevaisuudennäkymät Lapille ja koko Pohjois-Suomelle, hän toteaa tiedotteessaan.

Lohi ei ole huolissaan myöskään puun riittävyydestä.

– Lapin metsät kasvavat ennätysvauhtia eli 12 miljoonaa kuutiometriä vuodessa. Niiden vuosittainen käyttö on kuusi miljoonaa kuutiometriä. Raaka-ainetta uudelle tehtaalle siis riittää.

Investointi onkin Markus Lohen mukaan osoitus kotimaisten luonnonvarojen hyödyntämiseen perustuvan biotalouden työllistävistä mahdollisuuksista niin Lapissa kuin muualla Suomessa.

– Työpaikat ovat kestävintä aluepolitikkaa ja koko maan tasapuolista kehittämistä, Lapin liiton hallituksen puheenjohtaja muistuttaa.

– Näin mittava investointi edellyttää myös pohjoisten alueiden teiden, ratojen, muiden väylien ja tietoliikenneyhteyksien parantamista. Nämä tarpeet on ilman muuta huomioitava uuden hallituksen ohjelmassa, Lohi edellyttää.

Samalla on varmistettava, että uuden hallituksen metsä- ja ilmastopolitiikka ei tuo mukanaan esteitä biotalouden investoinneille.