Keskustan kansanedustaja Antti Rantakangas on kuollut

Keskusta

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Antti Rantakangas on kuollut tapaturmaisesti perjantaina Helsingissä, kertoo keskustan eduskuntaryhmä tiedotteessaan.

Rantakangas oli 55-vuotias, hän oli syntynyt Pulkkilassa ja kotoisin Haapavedeltä. Rantakangas valittiin eduskuntaan Oulun vaalipiiristä vuonna 1999.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen esittää surunvalittelunsa.

– Meitä on kohdannut järkyttävä uutinen. Työtoverimme ja pitkäaikainen puoluetyön uurastaja, kaikkien meidän hyvä ystävämme on menehtynyt.

– Esitän keskustan eduskuntaryhmän ja Suomen Keskustan puolesta osanottomme Antti Rantakankaan omaisille ja läheisille ja toivon heille voimia kohdata tämän suuren surun.

– Vetoan tiedotusvälineisiin, että ne kunnioittaisivat Antti Rantakankaan perheen yksityisyyttä tällä surun ja järkytyksen hetkellä.

Ilta-Sanomien mukaan Rantakangas on ilmeisesti menehtynyt sairaskohtaukseen tai sitä seuranneeseen kaatumiseen asunnollaan Helsingissä. Hänet löydettiin huoneistosta perjantaina aamupäivällä.

Rantakankaan maakunta-avustaja Janne Mäkinen kertoo IS:lle, että tiedot perjantaiaamupäivän tapahtumista ovat vielä epäselviä. Mäkisen mukaan kansanedustajan piti osallistua perjantain istuntoihin, mutta toisin kävi.

– Tämän hetken tietojen mukaan hän olisi saanut sairaskohtauksen ja kuollut sen jälkeen kaatumisen seurauksena. Pelastushenkilöstö ja poliisi ovat käyneet paikalla ja poliisi välitti tiedon tapahtuneesta kotiväelle.

Myös keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

– Olemme syvästi järkyttyneitä hänen äkillisestä poismenostaan. Esitän koko Suomen Keskustan puolesta surunvalitteluni omaisille. Voimia tämän käsittämättömän suuren surun keskellä.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen välittää koko eduskunnan osanoton menehtyneen kansanedustaja Antti Rantakankaan perheelle ja läheisille.

– Tunsin hänet nuoruudestamme saakka. Antti omistautui asialleen, edusti tahdonvoimaa, tunnusti juurensa ja tiesi aina, keiden edustajana hän valtiopäivillä toimi.

Eduskunta viettää tiistaina täysistunnon alussa muistohetken Antti Rantakankaan muistoksi.

Rantakankaan paikan eduskunnassa ottaa keskustan Oulun vaalipiirin varakansanedustaja, kuhmolainen keskusta-aktiivi Tuomas Kettunen.