Keskustan Antti Rantakangas: Halla-aho selityksen velkaa suomalaisille varjobudjetilla sumuttamisesta – miksi Mestari piileksii?

Perussuomalaiset

Perussuomalaisten vaihtoehdosta paljastunut ainakin yli puolen miljardin euron kupru on täysin poikkeuksellista suomalaisessa politiikassa, katsoo eduskunnan valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja Antti Rantakangas (kesk.).

Rantakankaan mukaan taloudelliset lukujen ja tosiasioiden on oltava kaikille yhteiset ja samat.

– Ollaan vaarallisella tiellä, jos Suomeen annetaan vaivihkaa pesiytyä amerikkalaistyylinen ”vaihtoehtoisten faktojen” kulttuuri.

Rantakankaan mukaan viime kädessä vastuu puolueen kuin puolueen politiikasta ja toiminnasta on sen puheenjohtajalla.

Jussi Halla-aho on selityksen velkaa.

–Miten on mahdollista, että kannatusmittauksia johtava ja näillä näkymin mahdollinen pääministeripuolue esittää yli puoli miljardia euroa ilmaa sisältävän varjobudjetin? Onko tämä todella se tapa, jolla perussuomalaiset hoitaisi myös valtiontaloutta ja suomalaisten yhteisiä verovaroja?

Isoimman selityksen Halla-aho on Rantakankaan mielestä velkaa suomalaisille.

– Perussuomalaiset lupaavat parantaa esimerkiksi köyhimpien lapsiperheiden ja eläkeläisten toimeentuloa ja lisätä poliisien määrää. Hyviä ja ihmisille perustellusti tärkeitä asioita. Niiden toteuttaminen kuitenkin vaatii rahaa. Miten näihin lupauksiin voi viimeisellä viivalla luottaa, kun perussuomalaisten esitysten rahapuoli on aivan omasta todellisuudestaan?

Rantakangas huomauttaa, että Halla-aholla näyttää olevan aikaa tviittailla.

– Nyt häntä kuitenkin tarvitaan julkisuuteen selvittämään vedenpitävästi perussuomalaisten vaihtoehto. Halla-ahon on julkistettava myös ne taloudelliset laskelmat, joihin hänen johtamansa puolue ihmisille antamansa lupaukset perustaa. Miksi Mestari piileksii?

Korjattu klo 13.57 ensimmäinen virke: Rantakangas on valtiovarainvaliokunnan varapj, ei puheenjohtaja.