Keskustalaiset: Riittävä määrä poliiseja turvattava koko maassa

Turvallisuus

Suomen pitää myös tulevaisuudessa olla turvallinen maa elää, asua, yrittää ja tehdä työtä, muistuttavat eduskunnan hallintovaliokunnan keskustalaiset jäsenet.

Sisäisen turvallisuuden selonteon jatkoksi valmisteltavan strategian pitää keskustalaisten mukaan sisältää konkreettisia ratkaisuja arjen turvallisuuteen.

– Poliisin riittävät kenttävoimavarat on turvattava koko maassa, keskustalaiset korostavat.

Kansanedustajat vaativat, että strategiatyössä selvitetään, missä määrin viranomaisten syvälle menevää keskinäistä yhteistyötä on tarpeen lisätä esimerkiksi poliisin ja rajavartiolaitoksen tai puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen välillä.

Lisäksi on huolellisesti määriteltävä turvallisuusviranomaisten ydintehtävät.

Keskustalaiset tähdentävät, että arjen turvallisuudesta huolehtimiseen sisältyvät myös syrjäytymisen ja eriarvoistumisen ehkäiseminen sekä yhteiskunnallisten vastakkainasettelujen, ennen muuta rasismin torjuminen.

– Tässä suhteessa sisäministeri Petteri Orpon (kok) johdolla valmistellun sisäisen turvallisuuden selonteon näkökulma on suppea, kansanedustajat huomauttavat.

Keskustalaiset esittävät jatkotyöhön parlamentaarista seurantaryhmää, koska ihmisten turvallisuudesta huolehtiminen on päättäjien ja viranomaisten yhteinen asia muuttuvassa ja monimutkaistuvassa toimintaympäristössä. Tarvitaan vaalikaudet ylittävää yhteistä näkemystä.

Eduskunnan hallintovaliokunnan keskustalaisia jäseniä ovat kansanedustajat Timo Korhonen, Elsi Katainen, Antti Kurvinen, Mikko Kärnä ja Juha Pylväs.