Keskustaa ei tällä hetkellä tunneta, puoluesihteeri Pirkkalainen analysoi kannatusalhoa – "Kannustan meitä sisuuntumaan, ei lamaantumaan"

Keskusta

Ylen aamulla julkaisema kannatusmittaus on keskustan kannalta todella huono, puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen toteaa.

Keskustan kannatus on siinä 10,6 prosenttia .

Pirkkalainen näkee murskaavan kannatusluvun pitkän ajan ja monen asian lopputulemana.

– Olemme itse kukin tehneet virheitä. Ehkä yksi keskeinen syy on, että keskustaa ei tällä hetkellä tunneta. Asiat, joita ajamme, ovat suomalaisille tuntemattomia, Pirkkalainen kirjoittaa facebookissa.

Ihmisten luottamuksen jälleenrakentaminen on todella pitkä tie, puoluesihteeri sanoo.

– Oikotietä ei ole. Myös toimintatavoillamme on merkitystä. Samoin sillä, miten sanoitamme asiamme ja puhuttelemme toisia.

Pirkkalainen sanoo keskustajohtaja Katri Kulmunin näyttäneen viime päivinä esimerkkiä siitä, miten voi olla luja olematta kuitenkaan kova.

– Lujuuteen kuuluu pystypäisyys, mutta samalla inhimillisyys sekä toisten ihmisten ja puolueiden kunnioittaminen. Vaikeidenkin tilanteiden jälkeen on tultava muiden kanssa toimeen.

Pirkkalainen korostaa, että keskustan on nyt mentävä murskaavista kannatusluvuista huolimatta.

– Kannustan meitä nyt kaikesta huolimatta voimaantumaan, suorastaan sisuuntumaan – ei lamaantumaan. Uskotaan omaan tekemiseemme. Tulevaisuus on kirjoittamatta.

Olemme itse kukin tehneet virheitä.

Pirkkalainen kutsuu kaikki jäsenet ja kannattajat mukaan puolueen uudistustyöhön, joka on parhaillaan on menossa.

– Sen tärkein tavoite on yhdessä, laajan keskustelun kautta rakentaa keskustan tulevaa politiikkaa ja toimintaa.

– Meillä on kaikki edellytykset siihen, että kuntavaaleihin mennessä keskusta on jälleen iskussa. Se kuitenkin edellyttää, että itse kukin toimimme joka päivä yhteisen tavoitteen puolesta, puoluesihteeri muistuttaa.