Keskustan varapuheenjohtaja Honkonen Ylen gallupista: Puolueelle hyvin vakava paikka – ”Keskustalla ei ole johtajuuskriisiä”

Keskusta

Keskustan varapuheenjohtajan, kansanedustaja Petri Honkosen mukaan Ylen tuorein gallup on puolueelle hyvin vakava paikka. Tilanteeseen suhtaudutaan Honkosen mukaan nöyrästi.

Hän kommentoi asiaa Ylen Aamun lähetyksessä.

Honkosen mukaan politiikassa viime aikoina velloneet erilaiset turbulenssit ovat vaikuttaneet keskustan kannatukseen kaikkein eniten. Galluptulosta ei hänen mielestään voi pitää hyvänä.

– Tulemme analysoimaan tuloksen tarkkaan, hän vakuutti.

Honkonen kiisti väitteet keskustaa vaivaavasta johtajuuskriisistä. Hänen mukaansa puolueen puheenjohtaja Katri Kulmuni on johtanut keskustaa viime päivinä jämäkästi.

Honkosen mukaan keskustan tuoreen johdon aloittama puolueen uudistustyö tulee kantamaan hedelmää myöhemmin. Hän sanoi uskovansa, että keskusta on iskussa vuoden 2021 kuntavaaleihin mennessä.

Ylen aamulähetyksessä Honkoselta kysyttiin myös pääministerin paikalta eroamaan joutuneen Antti Rinteen mahdollisuudesta olla mukana uuden hallituksen muodostamisessa ja jopa uudessa hallituksessa.

Keskusta ei ole asettunut vastustamaan Rinteen mahdollista hallitustunnustelijan roolia. Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen totesi keskiviikkona Iltalehdelle, että Rinne voisi keskustan puolesta toimia myös ministerinä.

Honkonen korosti, että Rinteen tulevat tehtävät ovat SDP:n sisäinen asia, eikä keskusta niihin aio puuttua. Honkonen painotti, että keskustan epäluottamus kohdistui nimenomaan Rinteen asemaan pääministerinä.

Rinteen toimiminen hallitustunnustelijana on Honkosen mukaan normaali perustuslain mukainen toimintatapa.

– Meidän tahtotila on jatkaa hallitusohjelman toteuttamista, tarvitsemme pian toimintakykyisen hallituksen. Antti Rinteen rooli SDP:n asia.

SDP:n tulevan pääministeriehdokkaan nimestä Honkonen ei halunnut ottaa kantaa.