Joukko nimekkäitä naisvaikuttajia antaa tukensa Katri Kulmunin puheenjohtajuudelle: "Meidän keskustalaisten on nyt tuettava häntä ja vahvistettava puolueen yhtenäisyyttä"

Keskusta

Joukko nimekkäitä ja pitkäaikaisia keskustan naisvaikuttajia on ilmaissut tukensa Katri Kulmunin jatkolle puolueen puheenjohtajana.

Yhteisen kannanoton allekirjoittajien joukossa ovat muun muassa entiset ministerit Sirkka-Liisa Anttila ja Tytti Isohokana-Asunmaa sekä ex-europarlamentaarikot Riikka Pakarinen ja Mirja Vehkaperä.

Allekirjoittaneiden mukaan Katri Kulmuni joutui luopumaan valtiovarainministerin paikasta puolueen edun tähden, vaikka hän oli hoitanut ministerin tehtävät erittäin hyvin.

– Meidän keskustalaisten on nyt tuettava häntä ja vahvistettava puolueen yhtenäisyyttä. Puheenjohtajana Katri on pitänyt esillä juuri niitä arvoja, jotka nousevat keskusta-aatteen ytimestä, kannanotossa todetaan.

Naiset kirjoittavat tuntevansa Katri Kulmunin arvot ja toimintatavat.

– Jätettyään ministerin tehtävät Katrilla on nyt sitä paitsi entistä enemmän aikaa puolueen kenttäväen innostamiselle ja järjestötoiminnan kehittämiselle.

Kiitollisuutta heidän mielestään herättää myös se, että kaikkien raskaiden tapahtumien jälkeen Kulmuni on valmis jatkamaan työtä puolueen eteen.

– Tuota työtä, jota hän on tehnyt täydellä sydämellä ja sataprosenttisesti itsensä likoon laittaen jo useiden vuosien ajan varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana.

– Tarvitsemme puolueessa jatkuvuutta ja yhtenäisyyttä. Katrin jatko puheenjohtajana tuo meille sitä, yhteisessä kannanotossa mainitaan.