IS: Enemmistö eduskuntaryhmien puheenjohtajista suhtautuu myönteisesti koronapassiin – Etäopetukseen siirtymisestä ei innostu kukaan

Koronarajoitukset

Eduskuntaryhmien puheenjohtajista viisi suhtautuu myönteisesti koronapassin käyttöönottamiseen, kertoo Ilta-Sanomien kysely.

Koronapassia tai sen käyttöönoton selvittämistä kannattavat keskustan, SDP:n, kokoomuksen, RKP:n ja Liike Nytin eduskuntaryhmien puheenjohtajat. Kielteisesti koronapassiin suhtaudutaan perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien eduskuntaryhmissä.

Vihreiden ja vasemmistoliiton eduskuntaryhmien puheenjohtajat eivät vastanneet IS:n kyselyyn.

Etäopetukselle ei lämpene kukaan eduskuntaryhmien johtajista. Myös muihin rajoitustoimiin he suhtautuvat kriittisesti.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs sanoo IS:lle, että puolue suhtautuu ”varovaisen myönteisesti” koronapassin käyttöönottoon.

Pylvään mukaan siitä voisi olla hyötyä etenkin matkailu- ja tapahtuma-alalla. Keskustan ministereistä koronapassia ovat kertoneet tukevansa Antti Kurvinen ja Mika Lintilä.

Yhteiskunnan rajoitustoimiin keskusta suhtautuu kriittisesti. Pylvään mukaan olennaisempaa on keskittyä rokotekattavuuden nostamiseen varsinkin nuorempien ikäluokkien kohdalla.

Etäopetukseen keskusta turvautuisi vain äärimmäisenä vaihtoehtona.

Selvimmin koronapassia kannattaa kokoomus, joka on puhunut asiasta jo keväästä asti. Puolueen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Sari Sarkomaan mukaan koronapassi kannustaisi ihmisiä ottamaan rokotteen. Koronapassi saa selvän tuen myös Liike Nytin Harry Harkimolta.

SDP kannattaa koronapassin käyttöönoton selvittämistä, mutta korostaa, että siihen liittyy monia ongelmia ja perusoikeuksien rajoittamistoimenpiteitä.