IL: Cheek sanoo suorat sanat Marinin tilaisuudesta: Näyttäytyi SDP:n vaalitilaisuutena, "johon oli saatu huijattua 18 kuukautta polvillaan olleen alan tekijöitä lauleskelemaan päättäjille"

Tapahtuma-ala

Uransa jo lopettanut rap-artisti Jare Tiihonen, joka esiintyi Cheek-taiteilijanimellä, ei säästele Iltalehden (IL) haastattelussa sanojaan kritisoidessaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) sunnuntaina järjestämää musiikkialan edustajien keskustelutilaisuutta.

– Tämä sirkus näyttäytyi kuitenkin eilen absurdina SDP:n vaalitilaisuutena, johon oli saatu huijattua 18 kuukautta polvillaan olleen alan tekijöitä lauleskelemaan päättäjille.

– Tiedän, että alan toimijat ovat turhaan koittaneet muodostaa toimivaa keskusteluyhteyttä hallitukseen koko kriisin ajan.

Tiihonen ei itse osallistunut tilaisuuteen.

Pääministerin virka-asunnolle Kesärantaan oli kutsuttu useita Suomen eturivin artisteja, kuten AlmaIltaBenjamin PeltonenPete ParkkonenAnna AbreuSanni ja Diandra Flores, IL kirjoittaa. Videoilla näkyy myös vuoden 2016 Miss Suomi Shirly Karvinen.

Tarkoitus oli keskustella musiikkialan tulevaisuuden näkymistä, mutta tämä tuntuu monen kommentoijan mukaan jääneen taka-alalle. Paikalla olivat myös tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) sekä eduskunnan musiikkiverkoston puheenjohtaja, kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd.).

Erityisen närkästynyt Tiihonen tuntuu IL:n mukaan olevan siitä, että positiivisten bileiden varjossa kulttuurialaa lyötiin taas uusilla leikkauksilla

– Nyt, kun bileet on pidetty ja someen saatu kontenttia (sisältöä) olisi aika avata se oikea keskustelu, jonka verukkeella ihmisiä oli paikalle kutsuttu alunperinkin. Silmänkääntötemppu ei mennyt läpi. On häpeällistä, että tämän viikonlopun show’n jälkeen tänään ilmoitettiin 18,4 miljoonan leikkauksista jo muutenkin kohtuuttomasti runnelluksi tulleelta kulttuurialalta.

Myös laulaja Paula Vesala kommentoi lehdelle leikkauksia.

– Lähettäisin pääministerille ja koko hallitusviisikolle terveiset, että vielä ehditte lisätalousarviossa perua ehdottamanne massiiviset leikkaukset jotka olette kohdentamassa kulttuurialalle. Olette leikkaamassa koronan rajusti kurittamalta kulttuurikentältä, vaikka päinvastoin tarvittaisiin konkreettista jälleenrakentamista.

Aiemmin kovasanaista kritiikkiä ovat esittäneet esimerkiksi Blockfestivaalin järjestäjä Kalle Kallonen sekä manageri Tina Jukarainen. Jukarainen oli itse paikalla Kesärannan tilaisuudessa.

– Nyt tunsin surua siitä, että en ainakaan itse päässyt kertomaan ministereille, kuinka valtavia tappioita ja inhimillistä kärsimystä hallituksen viivyttely esimerkiksi koronapassin toimeenpanossa on meidän alalle aiheuttanut, Jukarainen kommentoi aiemmin tänään Ilta-Sanomille.