IS: Musiikkivaikuttajilla kummastusta Marinin tilaisuudesta – vertaus tuttuun Kummeli-sketsiin

Tapahtuma-ala

Pääministeri Sanna Marin (sd.) järjesti sunnuntaina keskustelutilaisuuden musiikkialan vaikuttajille alan tilasta ja tulevaisuudesta pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Musiikkiväkeä tapaamassa oli myös tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.).

Useamman maan eturivin artistin ollessa paikalla myös musiikkiesityksillä oli sijansa.

Osaa musiikkivaikuttajista jäi kuitenkin ihmetyttämään se, kuinka vähän ohjelmassa oli varsinaista keskustelua musiikkialan tulevaisuudesta.

Ilta-Sanomien (IS) haastattelema Manage Me-yhtiön manageri Tina Jukarainen toteaa, että keskustelulle riitti aikaa vain, jos sattui illallisella istumaan ministerin viereen.

– On kunnia saada kutsu tällaiseen tapaamiseen, mutta olisin toivonut että kutsussa esitetty keskustelu musiikkialan tulevaisuudesta olisi todella toteutunut, Jukarainen kommentoi tilaisuutta IS:lle sähköpostitse.

– Nyt tunsin surua siitä, että en ainakaan itse päässyt kertomaan ministereille, kuinka valtavia tappioita ja inhimillistä kärsimystä hallituksen viivyttely esimerkiksi koronapassin toimeenpanossa on meidän alalle aiheuttanut.

Jukarainen toivoo, että tapahtuma-ala saa tulevaisuudessa samaa arvostusta kuin mikä tahansa muukin ala.

– Kun koronan aiheuttaman tuhon lisäksi kulttuurialan budjettia tullaan vielä leikkaamaan 18,5 miljoonalla eurolla, tuntuu erikoiselta että näin tärkeille keskusteluille ei suoda aikaa tilaisuudessa, joka oli nimenomaan sitä varten järjestetty.

Vahvasti sosiaalisessa mediassa tilaisuutta kritisoinut Blockfest-festivaalinkin takana oleva K2 Entertainmentin Kalle Kallonen ei ollut paikalla, mutta kuulemansa perusteella ihmettelee, miksei keskustelulle alan tulevaisuudesta ollut tilaa.

– Tuli mieleen se Kummelin vanha sketsi, kun apinaa koijataan, Kallonen kuvailee lehden mukaan.

Rehellisyyden nimissä Kallonen lisää, että olisi kyllä itsekin mennyt tilaisuuteen.

Kallonen kertoo kuulleensa osan vieraista olleen hämillään tilaisuuden luonteesta. Oliko kyseessä vaalitilaisuus vai yritettiinkö siellä oikeasti edistää asioita, IS kirjoittaa.

– Ihmetystä herättää, minkä perusteella ihmiset sinne kutsuttiin.

Puolitoista vuotta ala on huutanut apua ja ihmiset ovat taistelleet jopa oman mielenterveytensä kustannuksella ja yrittäneet pitää omistaan huolta, Kallonen toteaa.

– Se on niin läpinäkyvää, hymyilyä…