HS: Ministeri Harakka kutsunut koolle kokouksen sähköpotkulautailun vaaroista – Ei esittäisi samoja lääkkeitä Lappiin ja Kamppiin

Sähköpotkulaudat

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) on kutsunut viranomaiset ja sähköpotkulautayhtiöiden edustajat keskustelemaan lautojen turvallisuudesta, kertoo Helsingin Sanomat.

Kokous on määrä pitää elokuun lopulla. Helsingin Sanomien mukaan kokouksesta on sovittu jo ennen sähköpotkulautailijan kuolemaan johtanutta onnettomuutta.

Harakan mukaan onnettomuuksien ehkäisemiseksi tärkeintä olisi, että ihmiset tuntisivat liikennesäännöt ja varomattoman lautailun vaarat.

Harakka korostaa sähköpotkulautoja vuokraavien yritysten vastuuta: ministerin mukaan niillä olisi mahdollisuus keskustella keskenään esimerkiksi vuokrauksen rajoittamisesta viikonloppuöisin. Myös kaupungit voisivat tarvittaessa rajoittaa liikennettä alueellaan, sillä niillä on siihen laillinen oikeus.

Lakimuutoksia Harakka ei näe kovinkaan tehokkaana tapana ehkäistä onnettomuuksia. Lakien säätäminen on hidasta, ja ne tulisivat koskemaan koko maata.

Lisäksi poliisin resurssit eivät välttämättä todellisuudessa riittäisi sähköpotkulautoja koskevien lakien valvontaan.

– Kyseessä on metropolien erityinen ongelma, joka koskee rajallisesti vuokrattavia potkulautoja tiettyihin vuorokaudenaikoihin. Tällöin valtakunnallinen lainsäädäntö, joka koskee yhtä lailla Lappia kuin Kamppia, ei ole ensisijainen keino, Harakka linjaa Helsingin Sanomille.