HS: Ay-johtajat tyrmäävät Vanhasen vaatimukset työllisyystoimista

Politiikka

Työllisyystoimista päättäminen syksyn budjettiriihessä on SAK:n ja STTK:n mielestä epärealistista.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo Helsingin Sanomille, että 30 000 päätösperäistä työllistä syksyyn mennessä on ”aika mahdoton rasti”.

Päätösperäisyydellä tarkoitetaan sitä, että hallitus edellyttää valtiovarainministeriön virkamiesten kuittaamia vaikutusarvioita työllisyystoimista.
Aikataulun lisäksi myös työllisyystoimien mahdolliseen sisältöön suhtaudutaan ay-puolella nihkeästi.

STTK:n edunvalvontajohtaja Katarina Murto toteaa, ettei järjestö pysty ainakaan tällä hetkellä hyväksymään ”kovia” keinoja kuten ansiosidonnaisen työttömyysturvan heikentämistä tai eläkeputken poistamista.

– Meillä ei ole nyt mitään edellytyksiä neuvotella heikennyksistä. Emme vielä edes tiedä, tuleeko syksyllä koronaepidemian toista aaltoa tai vientiteollisuuden notkahdusta. Tässä täytyy maltilla seurata tilannetta, Murto perustelee.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) on aikaisemmin ilmoittanut ettei halua spekuloida mahdollisilla konkreettisilla työllisyyskeinoilla julkisuudessa.

Kommentit (2)

  • Lukija9

    Ei näytä muuttuvan maailma miksikään, kun AY-johtajat kipuilevat vähenevän valtansa perään. Eipä silti, yleensähän he ovat haranneet järkeviä päätöksiä vastaan?

  • Lukija26

    Kyllä Vanhasen linja on oikea . Selvät suunnitelmat ja tavoitteet tulevaisuuteen ,jossa työllisyysasteen nostaminen ja sitä kautta tuleva talouden paraneminen tulee olla Hallituksen päätavoite . Siihen päästään vain rakenteita kehittämällä myös työelämässä . Kansainvälinen kilpailukykymme EI säily ,jos emme saa niitä meidän kilpailijamaiden tasolle .” Koronan” varjolla viemme Suomea entistä ahtaammalle . Velkaa ottamalla lopputulos Ei voi olla hyvä . Kivet ja kannot on käännettävä ja pystyttävä nopeisiin muutoksiin myös työelämässä ”hallitusti ” . Tuntuu käsittämättömältä ,että Suomi ei saa marjojaan ja muita teollisuuden tarvitsemia raaka-aineitaan kerättyä talteen ilman , että kausityöntekijöitä lennätetään eri maista avuksi . Samanaikaisesti työttömien määrä kasvaa lisää omassa maassamme . Tätäkin voidaan nopeilla keinoilla helpottaa jos Hallitus niin haluaa ? Mikäli lehtitietoihin on uskomista on tulossa Hyvä marjavuosi . Haastatelin vanhaa poroisäntää Hän arvioi ,että Lapissa myös on Hilloja tulossa runsaasti . Olemme yli (70v) Vaimoni kanssa aikoneet kerätä omat marjamme itse ja ne joita EI jakseta ostamme ,emmekä ”tingi” Hinnoissa . Tekisi vielä mennä viikoksi keräämään marjatilalle vaikka olen jo lähes (75v) ,näkisi myös sen miten todella rankkaa puuhaa se on ? Myös työoloihin ,minusta HS-artikkeli oli” yliampuva” ja jos haluamme parannuksia marjatiloille sosiaalisiin tilapäisoloihin ,sitä on kehitettävä yhdessä työsuojeluviranomaisien kanssa . Siirtäkää kesälomianne ja ryhtykää töihin niiden parantamiseksi yhdessä työn järjestäjien kanssa .

    Sama on nyt Saksan teollisuuden työpaikkojen turvaamisessa ,joka on SUOMEN suurin kauppakumppani ,alihankintateollisuuden ja teollisuuden rakenteiden kehittämiseksi myös täällä Suomessa olkaa Hereillä , niin tekevät muutkin Euroopan nopeasti kehittyvät maat . Tässä täytyy olla myös meidän mukana . Erityisesti alueet ,joissa paljon alihankintaa ja jotka tulevat menettämään tilauksiaan mm. laivateollisuuden laman vuoksi (mm. risteilyalukset ) , Uudenkaupungin autotehdas jne. Ennakoikaa menetetyt työpaikat ,toivottavasti olette Hereillä . Soittelin äskettäin Puolaan ,siellä on kesäloma (2) viikkoa . Talvella (1) viikko . Työhalukkaita nuoria on runsaasti . Koulut käyvät täysillä . Älkäämme jääkö jälkeen kehityksestämme .

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen