HS: Vanhanen vakuuttaa, ettei työllisyystoimista lipsuta – “hallitusohjelma on voimassa“

Politiikka

Valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan hallitusohjelman työllisyyskirjaus on edelleen voimassa – koronakriisin aiheuttamista talousongelmista huolimatta.

– Hallitusohjelma on voimassa ja kirjaus on voimassa, rahaministeri tiivistää Helsingin Sanomien haastattelussa.

Hallituksen tulee siis syksyn budjettiriiheen mennessä päättää toimista, joiden virkamiehet arvioivat tuovan vähintään 30 000 uutta työllistä.

Vanhanen alleviivaa, että arvion uusista työpaikoista on perustuttava tiukkoihin kriteereihin.

– Näillä päätöksillä lisätään uskottavuutta siihen, että Suomen talouden rakenteissa tehdään sellaisia muutoksia, joilla kansainvälisten vertailuiden perusteella on mitattavissa ja todennettavissa oleva myönteinen työllisyysvaikutus.

Sopu uusista työllisyyskeinoista on siis hierottava reilussa kahdessa kuukaudessa.

Vanhanen kuvaa valtiovarainministerin pestiään projektiksi, joka jää pitkän poliittisen uran viimeiseksi.

Vanhanen ei halua ryhtyä julkisuudessa spekuloimaan konkreettisilla työllisyyskeinoilla.

– Neuvottelutilanne on haastava. Monet asioista ovat sellaisia, joihin pitää saada työmarkkinaosapuolet mukaan ja puolueiden keskinäiset näkemykset eroavat. En aio siksi keinoja julkisuudessa arvioida. Parempi on, että vaikeat asiat valmistellaan huolella ja tullaan sitten päätösten kanssa ulos.

Suomen velka-aste voi Vanhasen mukaan nousta lähivuosina yli 70 prosenttiin.

Hän kertoo kuitenkin murehtivansa velan määrästä joka päivä.

– Pienen valtion pitää huolehtia siitä, että me olemme vertaistemme joukossa paremmassa kastissa. Jos luotonantajien käyttäytymisessä tapahtuisi muutoksia, niin me kuuluisimme siihen joukkoon, jonka velanmaksukykyyn luotetaan eniten.

Kommentit (1)

  • Lukija26

    Matti Vanhanen on aivan oikeassa . Työllisyyskirjauksesta on pidettävä kiinni ,kuten on Hallitusohjelmassa sovittu . Koronan varjolla EI ole varaa tehdä lisä velkaa ,ellei totaalisesti tapahdu muutoksia . Selvien asioiden korjaus ,kuten muissa kilpailijamaissamme on työelämässä tehty menestyneesti on myös sovellettava myös meidän maahamme . Päätavoite elinkeinorakenteen monipuolistaminen ja myös työllisyysaste oikeaan tavoitteeseen .Se onnistuu vain säilyttämällä kansainvälinen kilpailukykymme . Menot ja tulot pitkässä juoksussa tasapainoon . Keskustalla on nyt vahvat ja osaavat ministerit Hallituksessa ,vastuu on koko Hallituksella tuleeko tuloksia ?

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen