Helsingin keskustanaiset vaatii jäsenäänestystä tai uutta piirikokousta pormestariehdokkaasta – Kannustavat Kolbea, Peltokorpea ja Kärkkäistä mukaan kisaan

Keskusta

Keskustanaisten Helsingin piiri kannustaa kapupunginvaltuutettuja Laura Kolbea ja Terhi Peltokorpea sekä ministerin erityisavustaja Eeva Kärkkäistä mukaan kisaan pormestariehdokkuudesta.

Helsingin keskustanaiset vaativat myös, että puolueen pormestariehdokkaasta päätettäisiin jäsenäänestyksellä tai järjestämällä uusi piirikokous.

Keskustanaisten piiri kirjoittaa asiasta Suomenmaan mielipideosastolla julkaistussa kannanotossaan.

– Kun pormestariehdokas valitaan läpinäkyvästi ja demokraattisesti, sen myötä saadaan vaaleihin toivottua säpinää ja itsensä likoon laittaneille ehdokkaille näkyvyyttä, kannanotossa sanotaan.

Keskustanaisten Helsingin piirin mielestä ehdokkaille tulisi järjestäävirtuaalinen ehdokaskiertue, johon kaikki halukkaat keskustalaiset pääsevät osallistumaan.

– Kun ehdokkaat voivat esittäytyä ja heille voidaan tehdä kysymyksiä, myös heidän välisensä erot tulevat parhaiten näkyville. Millaiseksi he haluavat pääkaupunkiamme kehittää?

Laura Kolbe on historian professori ja Helsingin kaupunginvaltuutettu. Hän työskentelee Helsingin yliopistossa.

Terhi Peltokorpi on entinen keskustan kansanedustaja ja nykyinen Helsingin kaupunginvaltuutettu. Hän työskentelee keskustan eduskuntaryhmän sivistys- ja sosiaalipolitiikan asiantuntijana.

Eeva Kärkkäinen on tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon (kesk.) erityisavustaja. Helsingin kaupunkipolitiikassa hän on vaikuttanut useiden lautakuntien kautta.