Helsingin keskusta tukee Malmin lentokentän ideakilpailun voittajaa – "Toisi Suomelle ja pääkaupungillemme myös kansainvälisesti positiivista huomiota"

Malmin lentokenttä

Helsingin keskustan piiri kiittää kaikkia tahoja, jotka ovat olleet mukana edistämässä rakentavan kompromissiratkaisun löytymistä Malmin lentokentän tulevaisuudesta.

Helsingin keskusta on vuosien ajan johdonmukaisesti kannattanut Malmin lentokenttäalueen suunnittelua lentotoiminnan edellytykset ja luontoarvot turvaavalla tavalla, piiri kertoo kannanotossaan.

Malmin avoimen ideakilpailun voittanut Helsinki City Airpark -idealuonnos tarjoaa piirin mukaan erinomaisen pohjan jatkotyölle.

Päätös lentokentän tulevaisuudesta on tänään työnsä aloittavan uuden kaupunginvaltuuston käsissä.

– Luotamme, että sekä laajasti kannatettu kansalaisaloite että ideakilpailun tulokset ohjaavat myös asiaan varauksella suhtautuvia tahoja kantojensa tarkistamiseen asiassa. Myös hovioikeuden antama valituslupa lentotoimintojen häädössä antaa eväitä uuteen harkintaan, toteaa Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Terhi Peltokorpi.

Voittajaidea on ehdotus yhteensovittaa moderni lentotoiminta, asuminen ja luontoarvot.

Piirin mukaan ehdotus olisi Helsingille erinomainen mahdollisuus profiloitua modernin teknologian, ympäristöarvojen ja asumisviihtyisyyden edelläkävijänä kaupunkirakenteensa kehittämisessä.

– Uskon, että tällainen innovatiivinen ratkaisu toisi Suomelle ja pääkaupungillemme myös kansainvälisesti positiivista huomiota. Olisi syytä myöntää, että aika on yksinkertaisesti ajanut ohi sellaisesta bulkkirakentamisajattelusta, jossa luontoarvot sivuuttaen maksimoidaan kerrosneliöt ja museoidaan vanha lentokenttäpaviljonki jonkinlaisena surullisena menneisyyden monumenttina asuinalueen keskelle, toteaa Helsingin Keskustan puheenjohtaja Harriet Lonka.