Helsingin Kalliossa luontoillan pitäneet Rantamaula ja Kärnä ovat huolissaan ihmisten vajavaisesta luontosuhteesta – "maailmalla luokiteltu jo oireyhtymäksi"

Kansanedustajaehdokkaat vaativat valkoposkihanhien metsästyksen välitöntä käynnistämistä pääkaupunkiseudulla
Eräpolitiikka

Keskustan kansanedustajaehdokkaat Ville-Veikko Rantamaula Helsingistä ja Mikko Kärnä Lapin vaalipiiristä puolustivat keskiviikkoiltana Helsingin Kalliossa järjestämässään luontoillassa ihmisten oikeutta elävään luontosuhteeseen.

– Me keskustassa haluamme puolustaa yhdessä ihmisten erilaisia luontosuhteita, kunhan ne ovat eläviä. On ihminen sitten metsästäjä, kalastaja tai vaikkapa lintubongari, hänen on voitava toteuttaa luontosuhdettaan väkevässä yhteydessä elävään luontoon, Rantamaula ja Kärnä toteavat kannanotossaan.

He ovat huolissaan ihmisten vajavaisesta luontosuhteesta, joka yleistyy kaupungeissa.

– Maailmalla tämä on luokiteltu jo oireyhtymäksi. Suomessa ei ole tällaiseen varaa.

Keskusta toteaakin eräpoliittisessa linjauksessaan, että jokaiselle lapselle tulee tarjota mahdollisuus esimerkiksi metsästäjätutkinnon suorittamiseen peruskoulun yhteydessä.

Rantamaula ja Kärnä vaativat yhdessä myös valkoposkihanhien metsästyksen välitöntä käynnistämistä. Heidän mielestään valkoposkihanhia on pääkaupunkiseudulla yksiselitteisesti liikaa. Valkoposkihanhien siirtäminen riistalajiksi oli niin ikään keskustan eräpoliittisen linjauksen tavoitteissa.

– Niiden on opittava väistämään ihmistä, ja tämä ei onnistu, ellei metsästystä käynnistetä. Olemme tyytyväisiä, että keskusta on sitoutunut hakemaan tähänkin vakavaan ongelmaan ratkaisuja.

– Ei voi olla niin, että Helsingissä kärsitään joka kesä hanhien aiheuttamista haitoista. Tämä on esteettisen ongelman lisäksi jo hygieeninen ongelma, Rantamaula ja Kärnä sanovat.