Puolukasta löytyi melkoinen terveyshyöty – ehkäisee jopa kielisyöpää, kertoo suomalaistutkimus
Fermentoitu eli käymisprosessin kautta valmistettu vähäsokerinen puolukkamehu on havaittu Helsingin yliopiston tutkimuksessa terveelliseksi suulle. Mehun havaittiin heikentävän merkittävästi suun hiivasienten ja reikäbakteerien kasvua.
Pirjo Pärnäsen väitöskirjatutkimuksen mukaan mehu vaikuttaa myös kampittavan kielisyöpäsolujen kasvua ja leviämistä.
– Fermentoitu puolukkamehu on turvallinen. Nämä laboratorio- ja kliinisen kokeen tulokset osoittavat sillä olevan useita hyödyllisiä vaikutuksia, sanoo Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa väittelevä Pärnänen tiedotteessa.
Terveysedut saatiin tiivistämällä mehua ja poistamalla sen sokerit fermentoimalla eli käymisprosessin kautta. Sekä syöpäsolut että suun mikrobit käyttävät sokereita kasvaakseen.