Ex-sisäministeri Päivi Räsänen kommentoi poliisin voimankäyttöä: "Oikeutta mielenosoituksiin ei pidä pilata tukemalla anarkiaa"

Elokapina

Entinen sisäministeri, kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) sanoo, että oikeutta mielenosoituksiin ei pidä pilata tukemalla anarkiaa.

– Miten poliisin olisi tullut tuntikausia tietä tukkineet poistaa? Ottamalla kiinni? Jos keskustelut eivät tuota tulosta, poliisilla on velvollisuus toimia lievimmällä mahdollisella tavalla sekä mielenosoittajien että muiden tienkäyttäjien turvallisuuden hyväksi, Räsänen kirjoittaa Twitterissä.

Keskustelu poliisin voimankäytöstä on käynyt kiivaana. Poliisi käytti lauantaina kaasusumutinta Ekokapina-liikkeen mielenosoittajiin.

Mielenosoittajat eivät noudattaneet poistamiskäskyjä, vaan istuivat Helsingin Kaisaniemenkadulla ja estivät liikenteen normaalin kulun.

Räsänen ottaa tapaukseen kantaa vielä toisella tviitillä. Räsänen nostaa esiin sisäministerin Maria Ohisalon (vihr.) kommentit. Ohisalo on kertonut saaneensa poliisin voimankäytöstä alustavan selvityksen. Ohisalon mukaan voimankäytön on oltava aina viimeinen keino ja sille on oltavat painavat perusteet.

Räsänen itse toimi sisäministeri vuodet 2011–2015.

– Jos mielenosoituksen teema olisi koskenut poliittisen kentän toista laitaa, olisiko Ohisalo tukenut poliisia? Oikeutta mielenilmaisuun on puolustettava, sitä ei pidä pilata anarkialla.