Ethän heitä mansikan kantoja pois – näin valmistat niistä maistuvaa mansikkamehua helposti ja nopeasti
Oletko aina heittänyt mansikan kannat pois pakastaessasi marjoja talven varalle? Ei kannattaisi, sillä kannoista saa erittäin vaivattomasti maistuvaa mansikkamehua.
Mehua saa keräämällä viiden kilogramman mansikkalaatikosta mansikankannat kattilaan ja lisäämällä kattilaan kaksi litraa vettä. Makeutukseksi käy 1–1,5 desilitraa sokeria ja ruokalusikallinen vaniljasokeria. Halutessa voi lisätä vielä vajaa puoli desilitraa sitruunanmehua.
Kun seosta on keittänyt noin vartin, enää tarvitsee vain siivilöidä kannat pois ja jäähdyttää mehu. Mehu on parhaimmillaan kylmänä ja säilyy noin viikon jääkaapissa.
Oululainen Riikka Inget kertoo tuunanneensa tästä alun perin Marttojen sivuilta bongaamastaan ohjeesta oman reseptinsä muun muassa vähentämällä sokeria ja maustamalla vaniljalla. Inget kertoo saaneensa runsaasti palautetta Instagram-tilillään jakamasta reseptistä.
– Teen itse mehua aina, kun pakastan mansikoita. Joskus ostan mansikoita ihan vain mehua varten. Sen verran hyvää siitä tulee, Inget kertoo.