Bernie Sandersin lapasposeeraus tuottaa miljoonia hyväntekeväisyyteen

Ensimmäinen erä paitoja myytiin loppuun puolessa tunnissa
Yhdysvallat

Senaattori Bernie Sandersin yrmeä poseeraus kotikutoiset lapaset käsissään nousi nettihitiksi Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin virkaanastujaisten jälkimainingeissa.

79-vuotiaan vermontilaissenaattorin kuva levisi ympäri maailmaa mitä eriskummallisimpiin yhteyksiin. Samalla lapasten kuviota jaettiin kutojien verkkopalveluissa.

Sanders tarttui itsekin kuumaan teemaan ja teetti kuvalla varustettuja college– ja T-paitoja. Ensimmäinen erä myytiin loppuun puolessa tunnissa ja nyt tilauksia saa odottaa 4–8 viikkoa, kerrotaan Sandersin verkkosivuilla.

Paitojen myynnistä on kertynyt jo 1,8 miljoonaa dollaria (noin 1,5 miljoonaa euroa). Sanders on lahjoittanut summan hyväntekeväisyyteen, rahoittamaan pienituloisten vanhusten ateriapalveluja.

–  Jane ja minä olemme olleet ällikällä lyötyjä ihmisten luovuudesta ja olen iloinen, että voimme hyödyntää nettimainettani hädänalaisten vermontilaisten auttamiseen, Sanders sanoi.

Hän patisti samalla kongressia tekemän ripeästi päätöksiä mittavasta koronatukipaketista, jota Biden yrittää ajaa läpi, ja lupasi jatkaa kamppailua tukirahoituksen puolesta.

Kuuluisan kuvan otti uutistoimisto AFP:n kuvaaja Brendan Smialowski. Toimiston kuvia Yhdysvalloissa jakeleva Getty Images on sitoutunut lahjoittamaan saamansa lisenssituotot hyväntekeväisyyteen.