Matti Mäkelä:

Ei saa haukkua vihreitä, vihreät on ihan kivoja

Blogi

Tarhan täti sanoi, että nyt päikkäreille ja pää tyynyyn. 

Touko oli lajitellut kesätelevisiossa, kenet se huolii ikiomaan hallitukseensa ja kenet ei, sitten kun siitä tulee isona pääministeri. Mutta sitten tuhmat gallupit sanoi ei ja muutkin sanoi ei. Ne sanoi sen takia, että vihreät lähti edellisestä hallituksesta pois, kun niiden mielestä pelottavaa ydinvoimaa ei saa rakentaa. 

Nyt se ydinvoima onkin sitten ainut joka pelastaa maapallon ja sen takia me vihreät ei sanota siitä enää mitään.

Me puhutaan kaupunkibulevardeista ja polkupyöristä, koska meistä on kivaa ajaa pyörällä bulevardille kahvilaan jätskille. Mutta räpätintä ei saa laittaa.

Niin ratkee kaikki maailman ongelmat, eikä tarvi puhua ydinvoimasta mitään.

Mutta Toukolle tuli pää ja kurkku kipeäksi niistä gallupeista. Toukon pitää antaa olla rauhassa. Eduskuntaan ei saa mennä sairaana, ettei sairastuta muita.

Tarhan täti sanoi, ettei meidän vihreiden ajatuksissa ole järkeä, mutta niitä pitää leikisti kannattaa, ettei meille tulisi paha mieli. Niin ne otetaan ainakin leikisti yhtä todesta kuin Juhan ja Petterin ideat. 

Mennään nyt vain päiväunille, niin unisieppari tuo sillä aikaa rahaa, ja niillä me toteutetaan kaikki meidän hassut ajatukset. Ja Juha ja Petteri saa pitkän nenän, kun ne on niin iljettäviä, niin kuin Emma sanoi.

Ei murehdita, pidetään, että kaikilla on kivaa ja unohdetaan tuhmien toimittajien haukkumiset.

Ei murehdita, pidetään, että kaikilla on kivaa ja unohdetaan tuhmien toimittajien haukkumiset.

Jani, nuku nyt, mennään päikkäreitten jälkeen ajelemaan taksilla, niin saat taas kerätä korttiin niitä kivoja leimoja. Mutta taksit on nyt halpoja, pitää  ajella pitempään, mennään vaikka Heurekaan.

Ja Ville älä murjota siellä nurkassa, ota mallia Putin-sedästä, niin pääset kohta johtajaksi  ja taas telkkariin. Saat sanoa joka aiheesta ihan mitä vaan.

Nouse vaikka seisomaan A-studiossa, kun käsketään istua. Älä sano, että sä et tottele, sano, että sä et kansalaistottele. Aino nousi seisomaan, kun sillä tuli paha mieli lentsikassa ja nyt me kaikki ihaillaan sitä. 

Tarhan täti sanoi, että jokaista pitää kunnioittaa omana itsenään niin kuin mäntyjä ja euroopanmajavia.

Me ihmiset ollaan tuntevia yksilöitä ihan samalla tavalla kuin nekin, vaikka ei aina osata sanoa sitä niille. Mutta vieraslajeja ei tarvi kunnioittaa. Ne pitää polttaa. 

Eikä se sitä paitsi ole lapsen vika, jos se on syntynyt vihreäksi. Ei sitä sen takia saa kiusata. Niin tarhan täti sanoi.

Matti Mäkelä