Siilinjärvi esittää: Sallamaarit Markkanen Pohjois-Savon piirin puheenjohtajaksi

Piirikokoukset

Siilinjärven Keskustan kunnallisjärjestö esittää Sallamaarit Markkasta Keskustan Pohjois-Savon piirin puheenjohtajaksi.

– Pohjois-Savon piiri tarvitsee näkemyksellisyyttä ja nuorta voimaa jatkossakin. Tarvitsemme napakkaa ja rakentavaa otetta, jossa on oikeassa suhteessa kokemusta, innostusta ja tulevaisuuden uskoa keskustan työhön täällä maakunnassa, perustelee Siilinjärven kunnanhallituksen ja kunnallisjärjestön puheenjohtaja Erkko Nykänen.

Markkanen, 28, on kolmannen kauden kunnanvaltuutettu kotikunnassaan Siilinjärvellä. Hänellä on pitkä ja monipuolinen tausta eri tehtävissä toimimisesta Keskustapuolueessa.

Hän on mm. työskennellyt avustajana Euroopan parlamentissa ja toiminut luottamustehtävissä niin puolueessa kuin nuorisojärjestössä. Markkanen oli ehdolla Savo-Karjalassa kevään 2015 eduskuntavaaleissa. Nykyään hän työskentelee konsulttina vaikuttajaviestintätoimisto Blicissä.

– Maakuntavaalit ovat nostaneet pintaan näköalattoman vastakkainasettelun pääkaupunkiseudun ja maakuntien välille. Esiin on noussut hämmentävä keskustelu, jossa toinen puoli puhuu aidasta ja toinen aidan seipäästä. Meidän keskustalaisten on löydettävä paikkamme kaupunkikeskustelussa pelkäämättä sitä, että kadotamme juuriamme, Markkanen linjaa.

– Olen ollut aktiivinen puolueessa kymmenen vuotta. Tänä aikana järjestöämme on uudistettu lähinnä isoilla puheilla. Me, puolueen nykyiset ja tulevat järjestöaktiivit tarvitsemme ajassa mukautuvia ja jäsenistönsä näköisiä vaikuttamisen ja harrastamisen paikkoja. Paikallis- ja piiritason on näytettävä suunta muutokselle ja piirin puheenjohtajana minulla olisi vastuu luotsata tätä keskustelua sekä viedä pohjois-savolaisten viestiä eteenpäin puolueessa”, Markkanen toteaa.

Pohjois-Savon Keskustan piirikokous järjestetään 17. marraskuuta Lapinlahdella. Kolme vuotta piiriä johtanut Juha-Pekka Rusanen ilmoitti luopuvansa puheenjohtajuudesta kolmen vuoden jälkeen.