Juho Pahajoki pyrkii Pohjois-Savon keskustan johtoon – “Opposition huutokuoro on tehnyt tavalliset keskustalaiset aroiksi"

Keskusta

Keskustan Rautalammin paikallisyhdistys esittää Juho Pahajokea Keskustan Pohjois-Savon piirin puheenjohtajaksi.

Pahajoen mielestä keskusta on vajonnut eduskuntavaalien huumasta syvään apatiaan, vaikka puolue on vaalien jälkeen lupauksensa mukaisesti laittanut Suomen asiat kuntoon.

– Meillä on oikeus olla ylpeitä ja tuoda saavutuksemme esille. Opposition laaja huutokuoro on tehnyt meidät tavalliset keskustalaiset aika aroiksi. Kentän on löydettävä äänensä, Pahajoki sanoo tiedotteessaan.

Pahajoki on 35-vuotias opettaja ja toisen kauden kunnanvaltuutettu. Hän johtaa keskustan valtuustoryhmää ja paikallisyhdistystä Rautalammilla.

Pahajoki oli myös ehdolla vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

Rautalammin kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Kärkkäinen luonnehtii Pahajokea tiimipelaajaksi, joka laittaa itsensä likoon porukan edestä.

­– Hän on tasapuolinen, kuunteleva ja kannustaa joukkojaan. Juho ei ole junttaaja, vaan haastaa ihmisiä keskustelemaan asioista. Hän on meidän kantava voima ja olisi sitä varmasti myös piirin puheenjohtajana, Kärkkäinen uskoo.

Pahajoen mielestä keskustalaisuus ole jäsenkirjasta tai asuinpaikasta kiinni.

– Meidän täytyy aktivoida maaseutuhenkiset, ekologisesti ajattelevat ja keskustan ihmisyysaatteesta innostuvat.

Hän varoittaa keskustalaisia antamasta vihreiden omia luontoarvoja omiin nimiinsä. Hän muistuttaa, että keskustanuoret aloittivat vihreiden arvojen esiin nostamisen jo 1960-luvulla.

Pahajoen mukaan monella suurkaupunkilaisellakin mökki, suku tai lapsuuden muistot ovat maaseutu-Suomessa.

– Viestillemme on kaikupohjaa, mutta saammeko sen läpi esimerkiksi sosiaalisen median turuilla ja toreilla, Pahajoki miettii.

Osaamme pystyttää vaaliteltan ja keittää sumpit, mutta meidän opittava tavoittamaan ihmisiä myös uusilla tavoilla

Juho Pahajoki
 

Pohjois-Savon keskustan nykyistä puheenjohtajaa Juha-Pekka Rusasta Pahajoki kiittelee siitä, että tämän aikana piiri on pyrkinyt löytämään uusia toimintamalleja tekemiseensä.

Puheenjohtajaehdokkaan mukaan järjestöväki on keskustan menestyksen tae.

– Keskusta on mahtava puolue. Katsomme eteenpäin, mutta meillä elää myös aito joukkopuoluehenki. Jo vuonna 1984 Kääriäis-Seppo totesi, että keskustalla ei ole ay-liikkeen tai suurpääoman tukea, vaan kivijalkamme on järjestötyö, Pahajoki hehkuttaa

Hänen mielestään tulevaisuuden keskusta yhdistää järjestöaktiivit ja kevyemmin mukaan sitoutuvat.

– Järjestökentän pitää olla taas uudistava luonnonvara. Osaamme pystyttää vaaliteltan ja keittää sumpit, mutta meidän opittava tavoittamaan ihmisiä myös uusilla tavoilla, Pahajoki linjaa.

Pohjois-Savon piirin syyskokous järjestetään Lapinlahdella perjantaina 17.11. Pahajoen lisäksi puheenjohtajaksi on esitetty siilinjärveläistä Sallamaarit Markkasta.

Korjattu Juho Pahajoen ikä 35-vuotiaaksi 23.10. klo 10.00.