Helsingin keskustaopiskelijat: Joonas Paavilainen keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajaksi

Keskusta

Helsingin keskustaopiskelijat esittää Joonas Paavilaista keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajaksi vuodelle 2021.

Paavilainen opiskelee teologiaa ja uskonnontutkimusta Helsingin yliopistossa neljättä vuottaan. Hän toimii tällä hetkellä keskustaopiskelijoiden liittohallituksen jäsenenä ja Helsingin keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajana.

Paavilainen linjaa Helsingin keskustaopiskelijoiden tiedotteella, että keskustan opiskelijajärjestön tehtävä on toimia sivistyksen ja koulutuksen puolestapuhujana.

– Meillä korkeakouluopiskelijoilla on ajankohtaisin näkemys korkeakouluopiskelijoiden arjesta ja sen haasteista. Olemme ihmisiä, jotka haluavat muutosta ja rakentaa yhteiskunnastamme oikeudenmukaisempaa ja kestävämpää. Olemme elinehto Keskustan ja yhteiskunnan tulevaisuudelle, hän summaa.

Paavilaisen mukaan koronapandemia on muuttanut korkeakouluopintoja. Pandemia on näkynyt opiskelijoiden arjessa erityisesti etäopiskelun, toimeentulon heikennysten ja muiden elämänmuutosten myötä.

Hän korostaa, että opiskelijoiden hyvinvoinnin kannalta ensi vuoden merkittävin uudistus tulee olemaan yhdenvertaisten opiskelijaterveyspalveluiden tarjoaminen kaikille korkeakouluopiskelijoille.

– Tuleva vuosi on merkittävä keskustalle ja meidän opiskelijaliikkeelle. Meidän tulee jalkauttaa uusittu strategiamme kaikille jäsenillemme sekä vahvistaa opiskelijaliikkeemme toimintaa. Uudet ideat ja toimintamallit alkavat näkymään toiminnassamme sekä viritämme yhdessä jäsentemme kanssa järjestömme kuntavaalikuntoon, Paavilainen kertoo.