Belgian operaatioissa pidätettiin 16, Pariisin iskuista epäilty yhä vapaalla

Terrorismi

Belgian poliisioperaatioissa on pidätetty 16 ihmistä, kertovat maan viranomaiset. Pariisin terrori-iskuista epäilty Salah Abdeslam, 26, ei ole pidätettyjen joukossa. Hän pakeni Pariisista Belgiaan iskujen jälkeen.

Viranomaiset kertovat tehneensä kotietsinnän 19 asuntoon Brysselin alueella. Operaatioita oli käynnissä myös pääkaupungin ulkopuolella.

– Aseita tai räjähteitä ei löytynyt, sanoi syyttäjäviraston edustaja Eric Van Der Sypt tiedotustilaisuudessa Brysselissä puolenyön jälkeen.

Belgialaismedian mukaan Salah Abdeslam olisi nähty BMW-merkkisessä autossa Saksaan johtavalla tiellä. Viranomaiset eivät kommentoineet tietoa tiedotustilaisuudessa, eikä media saanut esittää kysymyksiä.

Brysselin uhka-arvio pysyi korkeimmalla tasolla operaatioiden päättymisen jälkeen. Mahdollisista uusista operaatioista ei annettu tietoa.

Pääministeri Charles Michel kertoi sunnuntaina iltapäivällä, että kaupungin terrorivalmius säilyy korkeimmalla tasolla. Korkein uhkaluokitus on ollut voimassa lauantaiaamusta lähtien.

Muualla Belgiassa uhkaluokitus on toiseksi korkeimmalla tasolla.

Brysselissä koulut ovat maanantaina kiinni ja metro pysyy suljettuna.