Säilytätkö sinäkin mausteita näin? – Ei ehkä kannattaisi
Paras paikka mausteiden säilyttämiseen ei välttämättä ole hellan yläpuolella oleva kaappi, sillä siellä mausteet altistuvat ruoanvalmistuksessa nousevalle höyrylle ja lämmölle, Marttaliitto vinkkaa.
Mausteiden säilyttämiseen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä niiden laatu vaikuttaa merkittävällä tavalla kokkailun lopputulokseen.
Mausteita tuleekin säilyttää pimeässä, kuivassa ja huoneenlämpöisessä tai viileissä paikassa.
Näin sekä kuivat, kokonaiset tai hienonnetut mausteet säilyvät hyvinä. Pakkaukset tulee sulkea ilmatiiviisti, jotta mausteiden aromit eivät pääse heikentymään.
Martat huomauttavat, ettei mausteita kannata ostaa suuria pakkauksia, jos niitä ei käytä runsaasti. Etenkin hienonnetut mausteet menettävät arominsa nopeastikin.
Tuoreet yrtit suositellaan säilytetään pääosin jääkaapissa.
Basilikaa ei kuitenkaan kannata kylmään laittaa, sillä se paleltuu helposti. Ruukkuyrttejä on hyvä muistaa kastella, jos koko ruukkua ei tule käytettyä kerralla.