Tutkimus: Suosiota saanut makeutusaine lisää merkittävästi sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiä
Suosiota etenkin karppaajien keskuudessa saanut makeutusaine erytritoli nostaa merkittävästi sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiä, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa.
– Riski ei ole pieni, tutkimusta johtanut tohtori Stanley Hazen kertoo yhdysvaltalaisen CNN-televisiokanavan verkkoartikkelissa.
– Lisätutkimusta tarvitaan, mutta varmuuden vuoksi kannattaa jo rajoittaa erytritolin käyttöä ruokavaliossa.
Kohti terveyttä -sivusto tietää kertoa, että erytritoli on etenkin karppauksessa suosittu vähäkalorinen makeutusaine.
– Se on luonnollista, muistuttaa koostumukseltaan aitoa sokeria, sen haittavaikutukset ovat pienemmät kuin ksylitolilla sekä se maistuu lähes oikealta sokerilta – mutta ilman kaloreita, sivusto kertoo aiemman tiedon perusteella.