Volvo aikoo siirtyä pelkkien sähköautojen valmistajaksi – "Polttomoottoria käyttävillä autoilla ei ole pitkäikäistä tulevaisuutta"

Yhtiön tavoitteena on, että vuoteen 2025 sen myynnistä puolet koostuu täyssähköautoista ja loputkin hybrideistä
Autoilu

Autovalmistaja Volvo Cars aikoo siirtyä valmistamaan pelkkiä sähköautoja vuoteen 2030 mennessä.

Siirtymävaiheen jälkeen yhtiö aikoo myydä pelkkiä täyssähköautoja. Volvo poistaa mallistostaan vaiheittain autot, joissa on polttomoottori. Suunnitelma koskee myös hybridiajoneuvoja.

Yhtiön mukaan päätös perustuu oletukselle, että lainsäädäntö ja latausinfrastruktuurin laajeneminen saavat asiakkaat suhtautumaan täyssähköautoihin suopeammin. Yhtiö uskoo, että polttomoottoriautojen markkina on supistumassa.

–  Jotta menestymme jatkossakin, tarvitsemme kannattavaa kasvua. Sen sijaan, että investoisimme supistuvaan liiketoimintaan, päätimme sijoittaa tulevaisuuteen: sähköön ja verkkoon, Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson sanoo tiedotteessa.

Yhtiö suunnittelee suurta muutosta myös myyntiverkostoon: tarkoituksena on, että kaikki Volvon täyssähkömallit ovat saatavilla vain verkossa.

Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä puolet yhtiön kansainvälisestä myynnistä koostuu täyssähköautoista ja loputkin hybrideistä.

–  Polttomoottoria käyttävillä autoilla ei ole pitkäikäistä tulevaisuutta. Olemme sitoutuneet muutokseen sähköautovalmistajaksi, ja siirtymän pitäisi olla valmis vuoteen 2030 mennessä, yhtiön teknologiajohtaja Henrik Green toteaa tiedotteessa.