Uutissuomalainen: Ministeri Kosonen puolustaa Veikkauksen monopoliasemaa – ”Minä en lähtisi siirtelemään peliautomaatteja tässä vaiheessa mihinkään”

Veikkaus

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) puolustaa Veikkauksen monopolia ja torjuu ehdotukset rahapeliautomaattien siirtämisestä kaupoista ja kioskeista erillisiin tiloihin.

– Minä en lähtisi siirtelemään peliautomaatteja tässä vaiheessa mihinkään, Kosonen sanoo Uutissuomalaisen haastattelussa

Hän perustelee asiaa tunnistautumiseen pakottavalla uudistuksella ja Veikkauksen tuottojen vähenemisellä.

– Tunnistautuminen tulee 2022, jolloin pystytään hallitsemaan peliriippuvuutta.

Kosonen korostaa, että veikkausvoittovaroista jaetaan vuosittain yli miljardi euroa eri toimijoille.

– Netissä on helposti saavutettavissa ulkomaalaisia pelimahdollisuuksia, mikä tarkoittaa sitä, että henkilöt löytävät joka tapauksessa pelialustan ja tuotot voivat valua muualle. Rajoittamisessa voi käydä näin, hän sanoo.

Tiede- ja kulttuuriministerin mukaan Veikkauksen monopoli on toimiva, eurooppalaisittainkin tunnustettu ja hyvänä innovaationa pidetty malli.

– Ajattelen aika paljon meidän edunsaajia, kulttuuria, taidetta, liikuntaa, nuorisoa, tiedettä sekä myös sosiaali- ja terveysalan toimijoita. Se on varmaa, ettei näitä miljardeja löydy valtion kassasta, Kosonen muistuttaa.