US: Pertti Salolainen haluaa Metsähallituksen vanhat ikimetsät suojeluun – "Olen erittäin iloinen siitä, että Elokapina-liike on olemassa"

Luonnonsuojelu

Ilmastonmuutoksen yhteydessä pitäisi puhua myös luontokadosta ja alkuperäisluonnon tuhoutumisesta, katsoo suomalaisen luonnonsuojelun veteraani, ministeri Pertti Salolainen.

– Minua surettaa, että puhutaan vain ilmastonmuutoksesta, joka vaatii jopa kymmeniä vuosia. Sen sijaan ensi vuonna voidaan tehdä päätös, että Metsähallitus suojelee kaikki vanhat ikimetsät, joita heillä on, entinen kokoomuspoliitikko sanoo Uuden Suomen haastattelussa.

Salolaisen mukaan ikimetsien suojeluun voisivat lähteä myös satoja tuhansia metsähehtaareja omistavat kunnat ja seurakunnat nopeastikin.

– Sellaisiin päätöksiin voidaan lähteä huomenna.

Salolainen on myös huolissaan yhä uusien alan tuotantolaitosten puunkäytöstä.

– Tulee uusia sahoja ja sellutehtaita ja vaikka mitä. Tämä saa kyllä riittää. Emme voi rasittaa luontoa enempää. Meidän metsämme ja luonto eivät kestä tällaista menoa. Metsäteollisuus ok, mutta nyt tulee raja vastaan.

Salolainen antaa suuren arvon elokapinalaisten aktiiviselle toiminnalle luonnon puolesta, mutta liikkeen esittämää tavoitetta Suomen hiilineutraaliudesta vuoteen 2025 mennessä hän pitää liian kovana.

– Se on epärealistinen, mutta olen erittäin iloinen siitä, että Elokapina-liike on olemassa.

Salolainen ei myöskään hyväksy Elokapinan harrastamaa liikenteen tukkimista, mutta ilmaston ja luonnon hätätila on hänen mukaansa tosiasia.

– On sitten makuasia, pitääkö se julistaa erikseen.