Turveala suunnittelee vappuaatoksi moottorimarssia Helsinkiin, Seinäjokinen kertoo – autoilijoiden protestiryhmä mukana mielenosoituksessa

Turveala

Turvealan toimijat suunnittelevat vappuaatoksi moottorimarssia Helsinkiin. Paikalle aiotaan saapua turve- ja hakekalustolla, Seinäjokinen-lehti kertoo.

Marssilla halutaan protestoida turpeen maineen mustamaalaamista ja turpeen käytön vähentämistä. Marssin järjestäjät haluavat, että turve luokitellaan uusiutuvaksi energiaksi.

Lehden mukaan marssia järjestää neljä turvealalla toimivaa henkilöä. He kertovat, että Facebook-kutsu on poikinut yhteydenottoja ympäri Suomen.

– Tavoitteena on saada vähintään sata ajoneuvoa mukaan ja meille tulleiden yhteydenottojen mukaan tavoite saattaa jopa ylittyä, Markus Mantela kertoo lehdessä.

Facebookissa toimiva autoilijoiden protestiryhmä ”Stop! Autoilijoiden kuritukselle!” tukee turvealan mielenosoitusta.

– Turvealan mielenosoituksen järjestäjät toivottavat myös meidät autoilijat tervetulleiksi osallistumaan mielenosoitukseen, ryhmän perustajiin kuuluva Tomi Piminäinen kertoo Facebookissa.

– Turveala on tulossa vastavuoroisesti tukemaan meitä autoilijoita elokuun Torviprotesti 3.0:aan. Tuetaan me nyt heitä kansalaisaloitteen allekirjoituksilla ja osallistumisilla heidän 30.4 järjestettävään moottorimarssiin. YHTEISTYÖSSÄ ON VOIMAA, Piminäinen kannustaa.

Hän kertoo saaneensa mielenosoituksen järjestäjiltä tiedon, että moottorimarssiin on tällä hetkellä ilmoittautunut toistasataa turverekkaa sekä lisäksi traktoreita ja työkoneita.

Kommentit (2)

  • KARISTO EERO

    Mielenkiintoinen koalitio. Jos turpeen päästövähennystavoitteita lievennetään, vastaavasti autoiluun kohdistuvia täytyy kiristää. Ja päin vastoin.

  • Lukija9

    Oikeen poijaat, osoittakaa, ettei tartte ruveta silimille hyppimähän!!! Ilimaasis vähän kapinahenkisyyttä, jos pukisitta KELTAASET liivit päälle merkiksi, notta ootta tosisnansa! Liitäkää Valapurin perinteisiin viä yks lisä, että se on paitti ylioppilahien ja tyäläästen juhula, notta se on myös yrittäjien juhula! MENKÄÄ; TEHKÄÄ JA MENESTYKÄÄ!

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen