Torniainen iloitsee sähkö-, kaasu- ja etanoliautoilun tuen laajentamisesta: "Siirtymän pitää olla reilu"

Autoilu

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) pitää hyvänä, että vaihtoehtoisella käyttövoimalla toimivien ajoneuvojen hankkimista ja muuntamisen tukemista jatketaan ja laajennetaan.

Uuden lain myötä henkilöautoihin sovellettavaa sähköautojen hankintatukea ja muuntotukia jatketaan. Sähkö- ja kaasukäyttöisiin pakettiautoihin tulee uusi hankintatuki. Paineistettua tai nesteytettyä kaasua käyttävien kuorma-autojen hankintatuki jatkuu ja laajenee sähkökäyttöisiin kuorma-autoihin. Tarkemmat tukien hakuehdot löytyvät Traficomin sivuilta.

Hankinta- ja muuntotukiin on valtion talousarvioesityksessä varattu yhteensä 6 miljoonaa euroa. Laki tulee voimaan 1.1.2022, mikäli se hyväksytään eduskunnassa.

Autoilijat ovat olleet Torniaisen mukaan tyytyväisiä hankinta- ja muuntotukiin.

– On tärkeää, että kaikkia tieliikennemuotoja tuetaan siirtymässä kohti päästötöntä liikennettä. Siirtymän pitää olla reilu ja pitää myös varmistaa, etteivät autoilun kustannukset nouse. Auto on välttämätön liikenne- ja kuljetusväline Suomessa, Torniainen painottaa tiedotteessaan.